A SEC szerint az USA államcsődje jelentős hatással lenne a piacokra

-

Gary Gensler, a SEC elnöke arra figyelmeztette az USA Államkincstárát, hogy egy esetleges államcsőd jelentős, előre jelezhetetlen következményekkel járna a piacokra.

És már az ilyen pletykák is látható mértékű hatást gyakoroltak az államkötvényekre, és az azokhoz kapcsolódó likviditásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gensler részletesebben beszélt a lehetőségekről, hogy a tőkepiacokra és a befektetőkre hogyan hatna egy csőd, hiszen a Kongresszusban éppen az az egyik legfőbb vitatéma, hogy vajon az ország fizetni tudja-e a kötelezettségeit?

Gensler egy, a hét közepén tartott találkozón osztotta meg a gondolatait.

„Pár szót és is hozzáfűznék a washingtoni fejleményekhez, az adósságplafon témaköréhez. Ha az Államkincstár, az USA államkötvények kibocsátója csődöt jelentene, annak rendkívül jelentős következményei lennének. Ezeket nehéz előre jelezni, de a befektetők, piacok számára hosszan elhúzódó következményeket hozna. Olyan világot hozna el, amelyhez viszonyítva egy vidámparki hullámvasút kerti gyerekjátéknak tűnne.”

Gensler elmondta, hogy a SEC-nek nincsen valódi döntési jogköre a törvényhozási kérdésekben, de a céljuk ugyanaz, mint a politikusoké.

Minden résztvevő meg akarja védeni a befektetőket, biztosítani a tőke megfelelő áramlását, és fenntartani a hatékony, működő piacot.

Gensler szerint a terjedő pletykáknak már most is szemmel látható hatása van az államkötvényekre, és az elérhető likviditásra, és ezért kifejezetten közelről figyelik a területen kibontakozó eseményeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USA pénzügyminisztere, Janet Yellen a múlt héten mondta el, hogy az Államkincstár nem biztos, hogy június elsején már fizetni tudja majd az adósságait, ha a Kongresszus nem járul hozzá az adósságplafon megemeléséhez, mégpedig az említett határidő előtt.

Csak ennek segítségével tud ismét pénzhez jutni a kormány, és ha ez nem történik meg, akkor az USA csődje, az ország fizetésképtelensége katasztrofális következményekkel járhat majd.

Olvastad már? Ismét növelni akarják az adósságplafont az Egyesült Államokban

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Third Way Think Tank

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!