A SEC szerint az USA államcsődje jelentős hatással lenne a piacokra

-

Gary Gensler, a SEC elnöke arra figyelmeztette az USA Államkincstárát, hogy egy esetleges államcsőd jelentős, előre jelezhetetlen következményekkel járna a piacokra.

És már az ilyen pletykák is látható mértékű hatást gyakoroltak az államkötvényekre, és az azokhoz kapcsolódó likviditásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gensler részletesebben beszélt a lehetőségekről, hogy a tőkepiacokra és a befektetőkre hogyan hatna egy csőd, hiszen a Kongresszusban éppen az az egyik legfőbb vitatéma, hogy vajon az ország fizetni tudja-e a kötelezettségeit?

Gensler egy, a hét közepén tartott találkozón osztotta meg a gondolatait.

„Pár szót és is hozzáfűznék a washingtoni fejleményekhez, az adósságplafon témaköréhez. Ha az Államkincstár, az USA államkötvények kibocsátója csődöt jelentene, annak rendkívül jelentős következményei lennének. Ezeket nehéz előre jelezni, de a befektetők, piacok számára hosszan elhúzódó következményeket hozna. Olyan világot hozna el, amelyhez viszonyítva egy vidámparki hullámvasút kerti gyerekjátéknak tűnne.”

Gensler elmondta, hogy a SEC-nek nincsen valódi döntési jogköre a törvényhozási kérdésekben, de a céljuk ugyanaz, mint a politikusoké.

Minden résztvevő meg akarja védeni a befektetőket, biztosítani a tőke megfelelő áramlását, és fenntartani a hatékony, működő piacot.

Gensler szerint a terjedő pletykáknak már most is szemmel látható hatása van az államkötvényekre, és az elérhető likviditásra, és ezért kifejezetten közelről figyelik a területen kibontakozó eseményeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USA pénzügyminisztere, Janet Yellen a múlt héten mondta el, hogy az Államkincstár nem biztos, hogy június elsején már fizetni tudja majd az adósságait, ha a Kongresszus nem járul hozzá az adósságplafon megemeléséhez, mégpedig az említett határidő előtt.

Csak ennek segítségével tud ismét pénzhez jutni a kormány, és ha ez nem történik meg, akkor az USA csődje, az ország fizetésképtelensége katasztrofális következményekkel járhat majd.

Olvastad már? Ismét növelni akarják az adósságplafont az Egyesült Államokban

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Third Way Think Tank

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!