Ismét növelni akarják az adósságplafont az Egyesült Államokban

-

Robert Reich, a korábbi Clinton-kormány munkaügyi minisztere, valamint az Obama-kormány tanácsadója arra sürgette az Egyesült Államok politikusait, hogy a Kongresszus döntésével ellentétben emeljék meg az ország adósságplafonját.

Egy, a közösségi médiában terjedő videóban Reich arra bíztatja Bident, hogy ne foglalkozzon a törvényekkel, és a Kongresszus által támasztott elvárásokkal ellentétesen emelje meg az adósságplafont.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Reich szerint a Republikánus párt adót szeretne inkább csökkenteni, ezzel viszont több, érzékenynek tekintett szektorba kevesebb pénz jutna, többek között az egészségügy, az oktatás, vagy éppen a veteránok juttatásainak területére.

Az adósságplafon emelését pedig politikai előnyszerzésre akarnák felhasználni.

Reich arra alapoz, hogy az Alkotmány tizennegyedik kiegészítése kimondja, hogy az USA törvényes kormánya jogosult adósságot felhalmozni, hogy fizetni tudja a nyugdíjakat, vagy a közalkalmazottak fizetését, és, hogy elejét vegye a társadalmi nyugtalanságnak, vagy a lázadásnak.

Reich értelmezésében ez lehetőséget ad az elnöknek arra, hogy egyoldalúan döntsön a kérdésben, és ő maga megemeltethesse az adósságplafont.

Reich a videójában úgy fogalmazott, hogy az elnök esküt tett az Alkotmányra, hogy fenntartja az ország jólétét, és ez az eskü sokkal fontosabb, mint az adósságplafon kérdése.

Ráadásul egy ilyen lépés valójában nem is ellentétes a Kongresszus határozataival, jogköreivel.

„Elnök úr, ön az Alkotmányra esküdött fel, amely az ország legmagasabb rendű törvénye, ennek a jelentősége nagyobb súllyal esik latba, mint az adósságplafont meghatározó jogszabályok. Az Alkotmány egyértelművé teszi, hogy a Kongresszus hitelt vehet fel, nem teszi viszont lehetővé, hogy ugyanez a Kongresszus elmulassza az adósság megfizetését.”

Más közgazdászok úgy fogalmaztak, köztük Peter Schiff is, hogy az USA valószínűleg csődbe fog majd menni, előbb vagy utóbb mindenképpen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A parlamentben az adósságplafonról való egyeztetést péntekre halasztották, de a Fehér Ház szóvivője, Kevin McCarthy elmondta, nem fogják annyiban hagyni a lehetséges csőd kérdését, és a következő találkozón is fel fogják vetni, hogy vitázzanak róla.

Olvastad már? A legendás kereskedő figyelmeztet a potenciális Bitcoin összeomlásra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!