A legendás kereskedő figyelmeztet a potenciális Bitcoin összeomlásra

-

Peter Brandt, a kriptovilág egyik kiemelkedő kereskedője és elismert alakja nemrég megkongatta a vészharangot a Bitcoin lehetséges összeomlásával kapcsolatban.

Egy nemrégiben közzétett tweetjében Brandt egy „fej-váll” mintázatot emelt ki a Bitcoin árfolyamgrafikonján, amely jel, ha kiteljesedik, bajba sodorhatja a vezető kriptopénzt.

A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama a CoinGecko adatai szerint 27 434,88 dolláron áll, a 24 órás kereskedési volumen pedig meghaladja a 22 milliárd dollárt.

A „fej és váll” mintázat egy technikai elemzési grafikonmintázat, amely az árfolyam trendek potenciális megfordulását jelzi.

Egy csúcsból (váll) áll, amelyet egy magasabb csúcs (fej), majd egy újabb alacsonyabb csúcs (váll) követ.

Ennek a mintának a befejezése, amely Brandt szerint a Bitcoin közeledik, gyakran jelzi, hogy egy értékpapír árfolyama esni fog, ami arra utal, hogy a Bitcoin egy jelentős visszaesés küszöbén állhat.

Érdekes módon a Bitcoin árfolyama a legutóbbi CPI-jelentést követően megugrott, ami az inflációs ráták enyhülésére utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin május 10-én 28.883 dolláros napközbeni csúcsot ért el, majd a nap folyamán a nyereség egy részét eltüntette.

A bitcoin azonban rövid időre 27.000 dollár alá esett a piaci likviditással kapcsolatos aggodalmak közepette.

A Bloomberg a csökkenést az intézményi kereskedők csökkenő részvételének tulajdonította.

Olvastad már? A kriptopénzpiac veszített a fényéből

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!