A legendás kereskedő figyelmeztet a potenciális Bitcoin összeomlásra

-

Peter Brandt, a kriptovilág egyik kiemelkedő kereskedője és elismert alakja nemrég megkongatta a vészharangot a Bitcoin lehetséges összeomlásával kapcsolatban.

Egy nemrégiben közzétett tweetjében Brandt egy „fej-váll” mintázatot emelt ki a Bitcoin árfolyamgrafikonján, amely jel, ha kiteljesedik, bajba sodorhatja a vezető kriptopénzt.

A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama a CoinGecko adatai szerint 27 434,88 dolláron áll, a 24 órás kereskedési volumen pedig meghaladja a 22 milliárd dollárt.

A „fej és váll” mintázat egy technikai elemzési grafikonmintázat, amely az árfolyam trendek potenciális megfordulását jelzi.

Egy csúcsból (váll) áll, amelyet egy magasabb csúcs (fej), majd egy újabb alacsonyabb csúcs (váll) követ.

Ennek a mintának a befejezése, amely Brandt szerint a Bitcoin közeledik, gyakran jelzi, hogy egy értékpapír árfolyama esni fog, ami arra utal, hogy a Bitcoin egy jelentős visszaesés küszöbén állhat.

Érdekes módon a Bitcoin árfolyama a legutóbbi CPI-jelentést követően megugrott, ami az inflációs ráták enyhülésére utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin május 10-én 28.883 dolláros napközbeni csúcsot ért el, majd a nap folyamán a nyereség egy részét eltüntette.

A bitcoin azonban rövid időre 27.000 dollár alá esett a piaci likviditással kapcsolatos aggodalmak közepette.

A Bloomberg a csökkenést az intézményi kereskedők csökkenő részvételének tulajdonította.

Olvastad már? A kriptopénzpiac veszített a fényéből

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!