A kriptopénzpiac veszített a fényéből

-

Miközben az általános kriptopénzpiacon továbbra is negatív hangulat uralkodik, a BTC továbbra is befektetési kiáramlásoktól szenved. Az altcoinok viszont nem tapasztaltak jelentős aktivitást.

A digitális eszközbefektetési termékekből a múlt héten összesen 54 millió dollárnyi kivonás történt, így a kivonás már a harmadik egymást követő héten 156 millió dollárra emelkedett – állapította meg a CoinShares május 9-én közzétett jelentésében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt három hétben, ahogy a negatív hangulat tombolt az általános kriptopénzpiacon, jelentős volt a kiáramlás a befektetési termékekből. E kiáramlások jelentős része a Bitcoinhoz [BTC] kapcsolódott.

Forrás: Coinshares

Érdekes módon, míg az elmúlt heteket a kiáramlások jellemezték, a Coinshares megjegyezte:

„A tágabb értelemben vett digitális eszközágazat volumene továbbra is fele az év eleji értéknek, míg a befektetési termékek volumene 16%-kal meghaladja az év eleji átlagot”.

Ez azt jelentette, hogy a digitális eszközökhöz kapcsolódó befektetési termékek viszonylag aktívak maradtak az iparág többi részéhez képest, annak ellenére, hogy több héten át kiáramlások voltak ebből az eszközosztályból.

Mivel a hangulat továbbra is morcos, a BTC fokozott likviditási kilépést lát

A CoinShares szerint „a Bitcoin ismét a befektetők elsődleges fókuszában volt”, mivel 32 millió dolláros kiáramlást regisztrált a múlt héten.

Ez az ugyanebben az időszakban regisztrált összes kiáramlás 59%-át tette ki. A további 32 millió dolláros kivonás 46 millió dollárra emelte a bitcoin éves szintű kivonását.

Mivel az amerikai piacon a befektetések „kifejezetten pozitív irányba fordultak” az onnan érkező 18 millió dolláros beáramlással, a short bitcoin befektetési termékek a legnagyobb heti kiáramlást, 23 millió dollárt regisztrálták a múlt héten.

Az ezen eszközosztály által a múlt héten regisztrált nagy volumenű kivonás azt eredményezte, hogy az előző héthez képest 19%-kal csökkent az éves befektetés.

A jelentés szerint ez a múlt héten 96 millió dollár volt. Az azt megelőző héten ez 119 millió dollár volt.

Forrás: Coinshares

Az altcoinoknál nem volt nagyobb mozgás

A CoinShares szerint a befektetők kevés érdeklődést mutattak az altcoinok iránt a vizsgált időszakban, az Ethereum [ETH] befektetési termékekből csak kisebb, 2,3 millió dolláros kivonás történt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az egyetlen altcoin, amely jelentős aktivitást tapasztalt, a Solana [SOL] volt, amely 3,4 millió dolláros befektetéssel rendelkezett, ami a második legnagyobb befektetés volt az elmúlt 12 hónapban.

Ezzel az eszköz éves beáramló összegét 12 millió dollárra emelte. A Solana kezelt vagyonának (AUM) összértéke 67 millió dollárra emelkedett.

Forrás: Coinshares

Ami a blokklánc részvényeket illeti, a CoinShares megállapította:

„A blokklánc részvények is elszenvedték a gyengébb hangulatot a múlt héten, összesen 7,3 millió dollárnyi kiáramlást tapasztaltak, ami a legnagyobb heti kiáramlás 2023 eleje óta. Tekintettel a szektor közelmúltbeli pozitív árfolyamteljesítményére, úgy véljük, hogy ez profitkivonásoknak tekinthető.

Olvastad már? A Cardano befektetők 80% -a veszteségben van

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!