Hong Kong kriptós törvényei nem lesznek túl engedékenyek

-

Hong Kong központi bankja elmondta, hogy a város azon igyekszik, hogy a kriptoipar központjává váljon, és a lehető legtöbb iparági vállalkozást magához tudjon csábítani.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a cégek laza, elégtelen szabályozás mellett tudnak majd működni.

Eddie Yue, a város pénzügyi hatóságának, a HKMA-nak az elnöke egy interhúban beszélt erről.

„A szabályaink szigorúak lesznek. A cégek fel tudják építeni a rendszereiket itt, teljes ökoszisztémákat, és igazából mi pontosan ezt szeretnénk tőlük. De ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolható mértékű szabályozásnak kell csak megfelelni.”

A városban június elsején lép hatályba az új törvény, amely a kriptós vállalkozások engedélyeztetését szabályozza.

Yue a Bloombergnek adott interjújában azt is elmondta, hogy a törvények arra is lehetőséget adnak, hogy a lakossági befektetők legálisan vásárolhassanak bitcoint.

A város azután kezdett el barátibb hozzáállást tanúsítani, miután a kínai kormányzat elhatározta, hogy speciális gazdasági szabályokat alkalmaz a város esetén.

Ezzel a lépéssel vissza szeretnék állítani Hong Kong hitelességét, amely a covid miatti hisztéria során nagymértékű korlátozásokat szenvedett el, és amely az utóbbi időben fokozottabb politikai nyugtalansággal kényszerül szembe nézni.

Kína esetén továbbra sem változtak a szigorú kriptoellenes szabályok, az ország területén jobbára most is tiltottnak számít a legtöbb kapcsolódó tevékenység, Hong Kong esetében viszont a kriptoipar becsábítása Peking beleegyezésével és támogatásával történik.

Márciusban már napvilágot láttak olyan hírek, hogy egy kínai állami bank a kriptoipari vállalkozások számára is szolgáltatásokat nyújthat a városban.

Yue elmondta, jelenleg is azoknak az irányvonalaknak a kialakítása zajlik, amelyek alapján a bankok további szolgáltatásokat is ajánlhatnak az ügyfeleik számára.

Az iparágat érintő szabályozások világszerte egyre jobban szigorodnak, főleg a tavalyi piaci események, például az FTX tőzsde összeomlásának a következtében.

Az USA esetében jogi perekkel, vagy hatósági kényszerítéssel próbálják gátolni a vállalatok működését, Hong Kong viszont ezzel ellentétes irányba indult el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A város kriptós szabályozása kifejezetten szigorúnak számított az elmúlt pár év során, Yue elmondása szerint mára viszont sokkal elfogadhatóbb szintre csökkentették az elvárásokat.

Ezek még mindig szigorúak, hogy meg tudják akadályozni a városi vállalatok esetében egy FTX-szerű helyzet kialakulását, de indokoltan szigorúak.

Yue úgy fogalmazott, hogy a város szabályozásának az elsődleges célja az, hogy működőképes, használható legyen, és átláthatóságot, letisztultságot hozzon a területre.

Olvastad már? A Cardano befektetők 80% -a veszteségben van

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!