Hong Kong kriptós törvényei nem lesznek túl engedékenyek

-

Hong Kong központi bankja elmondta, hogy a város azon igyekszik, hogy a kriptoipar központjává váljon, és a lehető legtöbb iparági vállalkozást magához tudjon csábítani.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a cégek laza, elégtelen szabályozás mellett tudnak majd működni.

Eddie Yue, a város pénzügyi hatóságának, a HKMA-nak az elnöke egy interhúban beszélt erről.

„A szabályaink szigorúak lesznek. A cégek fel tudják építeni a rendszereiket itt, teljes ökoszisztémákat, és igazából mi pontosan ezt szeretnénk tőlük. De ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolható mértékű szabályozásnak kell csak megfelelni.”

A városban június elsején lép hatályba az új törvény, amely a kriptós vállalkozások engedélyeztetését szabályozza.

Yue a Bloombergnek adott interjújában azt is elmondta, hogy a törvények arra is lehetőséget adnak, hogy a lakossági befektetők legálisan vásárolhassanak bitcoint.

A város azután kezdett el barátibb hozzáállást tanúsítani, miután a kínai kormányzat elhatározta, hogy speciális gazdasági szabályokat alkalmaz a város esetén.

Ezzel a lépéssel vissza szeretnék állítani Hong Kong hitelességét, amely a covid miatti hisztéria során nagymértékű korlátozásokat szenvedett el, és amely az utóbbi időben fokozottabb politikai nyugtalansággal kényszerül szembe nézni.

Kína esetén továbbra sem változtak a szigorú kriptoellenes szabályok, az ország területén jobbára most is tiltottnak számít a legtöbb kapcsolódó tevékenység, Hong Kong esetében viszont a kriptoipar becsábítása Peking beleegyezésével és támogatásával történik.

Márciusban már napvilágot láttak olyan hírek, hogy egy kínai állami bank a kriptoipari vállalkozások számára is szolgáltatásokat nyújthat a városban.

Yue elmondta, jelenleg is azoknak az irányvonalaknak a kialakítása zajlik, amelyek alapján a bankok további szolgáltatásokat is ajánlhatnak az ügyfeleik számára.

Az iparágat érintő szabályozások világszerte egyre jobban szigorodnak, főleg a tavalyi piaci események, például az FTX tőzsde összeomlásának a következtében.

Az USA esetében jogi perekkel, vagy hatósági kényszerítéssel próbálják gátolni a vállalatok működését, Hong Kong viszont ezzel ellentétes irányba indult el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A város kriptós szabályozása kifejezetten szigorúnak számított az elmúlt pár év során, Yue elmondása szerint mára viszont sokkal elfogadhatóbb szintre csökkentették az elvárásokat.

Ezek még mindig szigorúak, hogy meg tudják akadályozni a városi vállalatok esetében egy FTX-szerű helyzet kialakulását, de indokoltan szigorúak.

Yue úgy fogalmazott, hogy a város szabályozásának az elsődleges célja az, hogy működőképes, használható legyen, és átláthatóságot, letisztultságot hozzon a területre.

Olvastad már? A Cardano befektetők 80% -a veszteségben van

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!