Fennáll a veszélye, hogy a Bitcoin 66.000 dollárra esik?

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama meredek emelkedést regisztrált, ami a cikkírás idején 70.000 dollár felé közelített. Mindazonáltal fennáll a lehetősége egy enyhe korrekciónak, mielőtt újabb rali kezdődne.

Tehát, megnéztük a BTC mérőszámait, hogy megtudjuk, hogy az ára hamarosan korrekció elé néz-e.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin a 70.000 dollár felé tart

Captain Faibik március 9-i tweetje szerint a BTC további 10%-ot emelkedhet, ha sikerül átlépnie a 69,000 dolláros határt.

Hogy ezt az információt alátámasszuk, a CoinGecko-on keresztül ellenőriztük a Bitcoin árfolyamát. Megállapítottuk, hogy a BTC közel 2%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában.

A cikkírás idején a BTC 69.800 dolláron kereskedett, a piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 1,37 billió dollárt.

Az elemzés azonban azt is kimutatta, hogy rövid távon esély van arra, hogy a BTC árfolyamkorrekciónak lehet tanúja.

A Bitcoin számára a dolgok medvésnek tűnnek

Figyelemre méltó, hogy a BTC Network Value to Transactions (NVT) aránya az elmúlt napokban erőteljes emelkedést regisztrált.

A beavatatlanok számára az NVT-arányt úgy számítják ki, hogy a piaci tőkeértéket elosztják a láncban átadott, USD-ben mért tranzakciós volumennel.

Amikor emelkedik, az azt jelzi, hogy az adott kriptopénz feláras, ami egy lehetséges korrekcióra utal.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Pár más mérőszám is medvésen nézett ki a coinra. A CryptoQuant adataira vetett pillantásunk rámutatott, hogy a BTC aSORP értéke a cikkírás idején pirosban volt, ami azt jelenti, hogy több befektető nyereséggel ad el.

Ez azonban egy bikapiac közepén piaci csúcsot jelezhet.

A Binary CDD szintén medvés jeleket mutatott, mivel a hosszú távú tulajdonosok mozgása az elmúlt hét napban magasabb volt az átlagosnál. Tehát, ha több hosszú távú tulajdonos ad el, az exponenciálisan árthat a BTC-nek.

Forrás: CryptoQuant

Ha az árfolyamkorrekció bekövetkezik, a BTC erős rövid távú támasznak lehet tanúja a 66 és 65 ezer dollár közötti határ közelében.

Nevezetesen, a MACD azt mutatta, hogy a bikák és a medvék harcban állnak egymással a cikk írásakor.FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.


A coin 4 órás grafikonja arra is rámutatott, hogy a Relative Strength Index (RSI) hamarosan a túlvásárolt zónába lép.

Ha ez megtörténik, az eladási nyomás fokozódhat, és a BTC értéke megérintheti a támaszt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Olvastad már? Jelentősen növekedett a kriptós befektetési csalások száma 2023-ban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!