Az Uniswap új javaslatát elutasították: Mit jelent ez az UNI számára

-

Az Uniswap (UNI) több mint 5%-ot zuhant a kereskedés utolsó 24 órájában, mivel elutasították azt a javaslatot, amely lehetővé teszi a decentralizált autonóm szervezetnek (DAO), hogy változtatásokat eszközöljön a protokoll díjmechanizmusán.

A Uniswap javaslat jelentőségének megértése

A világ legnagyobb decentralizált tőzsdéjének (DEX) kormányzati tokenjével a cikk megjelenésének idején 15 dollár alatt kereskedtek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez aggodalmakat váltott ki az eszközzel kapcsolatban, amely egyébként a CoinMarketCap szerint 125%-ot erősödött az elmúlt hónapban.

A népszerű nevén factory owner módosítást március 3-án javasolták az Uniswap DAO-nak. A javaslat két kitűzött célt kívánt megvalósítani.

Egyrészt, hogy növelje az UNI token tulajdonosok részvételét a protokoll irányításában, másrészt, hogy gazdasági ösztönzést teremtsen a tulajdonosok számára, hogy delegálják a tokenjeiket.

A javaslattevő azt állította, hogy ezek a változtatások „robusztusabbá” tennék a DAO-t, és megakadályoznák, hogy egyetlen implementációra korlátozódjon, ezáltal több kísérletezésre ösztönözve.

Ezután egy pillanatfelvételes szavazást végeztek. A módosítás ellen azonban mintegy 30 millió UNI-szavazat, azaz az összes szavazat 59,89%-a érkezett, ami elutasítást eredményezett.

A pillanatfelvételes szavazás, vagy más néven „hőellenőrzés” azért történik, hogy megállapítsák a közösségnek a javasolt változtatásokkal kapcsolatos hangulatát. Ezt a szavazást a láncon kívül végzik, és megelőzi a végleges láncon belüli szavazást.

Még mindig sok minden várat magára

Noha az elutasítás néhány közösségi tag lelkét megviselte, a múlt heti nagyobb, felemelő hírekben vigaszt találhatnak.

A mérföldkőnek számító javaslat, amely a tokenjeiket feltett és delegált UNI-tulajdonosok jutalmazására irányult, 100%-os többséggel ment át a snapshot szavazáson.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sikeres on-chain szavazás végrehajtaná a javasolt változtatásokat a platformon.

A javaslat első említése az Uniswap Alapítvány részéről több mint 65%-os emelkedést indított el az UNI-n. Azóta több mint kétszeresére nőtt az értéke, mire ezt a cikket írom.

Olvastad már? Sok a túlértékelt kriptopénz a Bitwise vezetője szerint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!