Vajon a Bitcoin rallyja a következő 100 napban véget ér?

-

A Bitcoin (BTC) on-chain mérőszámainak értékelése azt mutatta, hogy a rövid távú kereskedők nyereséggel adtak el.

Az árfolyam a Binance-tól származó TradingView adatok alapján a korábbi 69 ezer dolláros ATH fölé került, hogy 69.990 dolláron állítson be egy újat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant adatok elemzése néhány érdekes tendenciát mutatott az elhasznált kimeneti metrikákban.

Hogy a hosszú távú tulajdonosok nem adtak el jelentősen az elmúlt hónapban, és hogy egy nagy árkorrekció nem állt küszöbön.

A rövid és hosszú távú tulajdonosok aktivitását megvizsgálva

A CryptoQuant elemzője a 2018 januárja óta tartó Bitcoin bika és medve trendeket vizsgálta a kiigazított Spent Output Profit Ratio (aSOPR) metrika segítségével.

Ez a mérőszám az elköltött kimeneti nyereséghányad egy változata.

A legfontosabb különbség az, hogy az egy óránál rövidebb input-output időtartammal rendelkező UTXO-kat kizárják az aSOPR-ból.

Ezzel csökkentjük a rövid élettartamú UTXO-k okozta zajt, és tisztább képet kapunk a BTC-tulajdonosok tevékenységéről. A kereskedelmi tevékenységet így kiszűrjük.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Azt találták, hogy a növekedési időszakok átlagos időtartama 235 nap. A növekedési időszak az, amikor az aSOPR 1 fölött van. A cikk megjelenésének időpontjában 140 napnál tartunk a ciklusban.

Ez azt jelenti, hogy a következő 100-150 napban a Bitcoin egy helyi csúcsot találhat, ha nem is ennek a bikafutásnak a csúcsát.

Ez nem garancia, és nem is pénzügyi tanácsadás, de érdemes közelebbről megvizsgálni. Ötvöztem az aSOPR megállapításait az elköltött kimeneti korosztályi sávokkal.

Erre azért került sor, hogy jobban megérthessük, hogy a rövid és hosszú távú tulajdonosok eladnak-e.

Jóval fiatalabb bitcoinokat adnak el

Forrás: CryptoQuant

A fenti korosztályi sávok azt mutatták, hogy a hosszú távú tulajdonosok (18 hónapos és 5 éves BTC-k) január közepén kiugróan magas volt az elköltött kiadások száma. Ezután a Bitcoin árkorrekciója következett be, 49 ezer dollárról 38,5 ezer dollárra.

Nem minden ilyen mozgást kell, hogy azonnal árreakció kövessen. Az elmúlt néhány alkalommal mégis volt reakció, bár némi késéssel.

Ez 2023 júliusában történt, amikor az árak két héttel az idősebb korosztályok elköltött kibocsátásának megugrása után két héttel zuhanni kezdtek.

Az utóbbi hat hétben a 18 hónapos és az idősebb korosztályoknál nem volt túl sok elköltött kibocsátás aktivitása.

Ennek ellenére megjegyeztük, hogy az aSOPR emelkedő tendenciát mutatott. A következtetés az volt, hogy a rövid távú kereskedők nyereséggel adtak el.

A kereskedőknek és a befektetőknek azonban nem kell most aggódniuk egy nagyobb árkorrekció miatt, mint január közepén.

Forrás: Santiment

A Weighted Sentiment adatai azt mutatták, hogy az elmúlt két hétben erős pozitivitás volt tapasztalható a BTC körül. Mindez érthető volt, tekintve, hogy az árfolyam közel van az eddigi csúcsokhoz.

Aggályos pont volt az átlagos érmék korának csökkenő tendenciája. Ez a hálózaton belül folyamatban lévő elosztási fázist mutatott.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hanyatló átlagos érmék kora az aSOPR emelkedésével együtt ismét arra utalt, hogy a rövid távú tulajdonosok nyereséggel értékesítenek.

Mivel ezen érmék valószínűleg fiatalabbak (az elköltött kimeneti életkori sávok alapján), a befektetőknek nem kell tartaniuk egy nagy árkorrekciótól.

Olvastad már? Az új MI kriptó rekordokat gyűjt az előértékesítése során

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!