Sok a túlértékelt kriptopénz a Bitwise vezetője szerint

-

Matt Hougan, a Bitwise befektetési igazgatója úgy véli, számos kriptopénz nem érdemli meg azt az árfolyamot, amelyen jelenleg gazdát cserél.

Elmondása szerint a befektetők jobban teszik, ha szkeptikusan állnak hozzá a kriptopiachoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sok a túlértékelt kriptopénz

Számos kirpotpénz árfolyam azért növekszik, mert a kereskedők a már eleve a piacon lévő pénzük egy részét, például a bitcoinon elért nyereség egy részét más tokenekbe fektetik, sok esetben árnövekedést előidézve.

Hougan szerint ezt lehet most is megfigyelni, mivel sok befektető a nyeresége egy részt nem veszi ki, hanem más eszközbe fekteti, ezzel áremelkedést idéz elő, aely viszont hamis biztoságérzetet nyújt a többi befektető számára, megbízhatóbbnak feltüntetve az ilyen kriptókat.

„Óvatosnak kell lenni. Rengeteg értéktelen projektet pumpálnak fel a bikapiaci felhajtás során, és ezek közül már most is van, amelyik őrülten magas árfolyamot ért el. A tapasztalt kriptósok jó pénzt csinálnak a bitcoin árnövekedésén, ezután pedig más, spekulatív kriptókat keresnek, hogy még több nyereséget érjenek el.”

A kriptós sajtóban már többször szóba kerültek a különböző vicctokenek, a legutóbb pedig ezen a héten zengett tőlük a közösség.

A mesterséges intelligenciára alapuló tokenekkel együtt a vicctokenek a héten túlteljesítették a bitcoin erősödését is.

A bitcoin árfolyama március 8-án átlépte a 70 ezer dollárt, és sok elemző szerint ez az ár teljesen helyénvaló.

kriptopénz
Forrás: coingecko.com

Hougan arra is rávilágított, hogy a mostani nagy felhajtás azért is furcsa, mert a jelenlegi ciklus aljáról a bitcoin csak pár száz százalékot emelkedett még, amely historikusan nem számít kiugróan magas értéknek.

Elmondása szerint az altok iránti kereslet nem a bitcoin erősödésének köszönhető, hanem annak, hogy ezzel párhuzamosan a piaci kapitalizáció is növekszik.

„Az altok megugrását nem a bitcoin százalékos növekedése idézi elő, hanem a piaci kapitalizációban megmutatkozó erő. Márpedig 2022 novembere óta a bitcoin kapitalizációja 1 billió dollárral növekedett. Az eddigi ciklusokban a bitcoinon elért növekedés relatíve nagyobb arányúnak számított, még ha abszolút értékben a mostaninál kisebbnek is bizonyult.”

A növekedés ráadásul nem csak az árfolyamokban, hanem a csalások számában is tetten érhető, és egyre nagyobb a szkepticizmus az új vagy ismeretlen projektek irányába.

Az Immunefi felmérése alapján a web3-hoz köthető csalások során tavaly 1,8 milliárd dollárt loptak el hackerek és csalók.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A mesterséges intelligencia térhódításával ráadásul valószínűleg egyre nehezebb lesz megállapítani, hogy mely projekt a valódi, és melyikkel nem érdemes foglalkozni.

A szakértők szerint a csalások egyre kifinomultabbak lesznek, és a befektetőknek fokozottabb odafigyelésre lesz szükségük, hogy elkerüljék az átveréseket.

Olvastad már? A BlastUP robbanásszerű előértékesítése rekordokat dönt – 1 millió dollár gyűlt össze néhány hét alatt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

A kereskedők a DTX Exchange-re igyekeznek, miközben az Avalanche és a Tron összeomlik

Vendégbejegyzés A piac újabb dömpinget hajtott végre a lejtmenet folytatásában. A piaccal együtt az Avalanche (AVAX) és a TRON (TRX) is jelentős csökkenést szenvedett, míg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!