Eugene Kaspersky szerint a világ még nem áll készen a bitcoinra

-

Annak ellenére, hogy egyes szakértők szerint a bitcoin hamarosan leválthatja a fiatpénzeket, Eugene Kaspersky, kiberbiztonsági úttörő szerint a világ még nem áll készen erre.

Olvastad már? A Revolut vezérigazgatója tagadja a pénzmosás és gondatlanság vádját

Mióta megjelentek a kriptopénzek a nagyvilágban, sok vita zajlik arról, hogy egy nap vajon képesek lesznek-e arra, hogy leváltsák a fiatpénzeket.

Minden nap újabb és újabb ötletek jelennek meg a kriptopénzekkel kapcsolatos felhasználási területekre, de még mindig korai azt mondani, hogy a kriptopénzek képesek lesznek leváltani a hagyományos pénzügyi rendszereket.

A világ nem áll készen

A szkeptikusok közé tartozik a milliárdos Eugene Kaspersky is, aki az orosz Kaspersky Lab vezérigazgatója és a kiberbiztonság úttörője.
Előrejelzése szerint lehetséges, hogy nagy változások lesznek, de csak a távoli jövőben, legalább 100 év múlva.
A következőt mondta:

„A kriptopénzek ötlete remek, de a világ még nem áll készen rájuk. A világnak egyesülnie kell, ha titkosított valutákat szeretnénk.
Jelenleg a kormányok még biztosan irányítani szeretnének minden ilyen próbálkozást.”

Véleménye szerint van rá esély, hogy a világ egy kriptopénz alapú gazdasági rendszerre vált, de csak egy egységes világkormány alatt, mely a Föld kormánya lesz.
Ha minden ma létező kormány egyesülne, csak akkor lesz lehetséges egy közös pénznem. Kaspersky szerint akár többféle valuta is létezhet egy ilyen jövőben, de akkor is egységesek lennének.
Kaspersky azt is elmondta, hogy a jövőben sokkal több lehetőség lesz a digitális pénzekben, mint a jelenlegi papírpénzekben.

Azt mondta, hogy a ma elérhető kriptopénzek, mint a bitcoin még nem tudnák leváltani a jelenlegi pénzügyi rendszert, de a jelenlegi kriptopénzek mögött álló fejlesztések és ötletek hasznosak lesznek majd az új valuták fejlesztésében, melyek kielégíthetik a világ igényeit.
De Kaspersky azt is elmondta, hogy aggódik amiatt, hogy a jelenlegi kormányok betilthatják a digitális valutákat, ha úgy találják, hogy nem tudnák irányítani őket, mint pénzügyi eszköz, amivel veszélyeztetnék a központi bankokat. Fontos megjegyezni, hogy számos ország próbálkozott már hasonló intézkedést tenni.

„Szinte biztos vagyok benne, hogy számos ország megpróbálja majd betiltani a kriptopénzeket, mivel nem tudnák őket irányítani, de ez addig nem fogja zavarni a hatóságokat, amíg nem jelentenek veszélyt rájuk.
Ha elkezdenének a hagyományos pénzek helyébe lépni, akkor azonnal tiltásra kerülnének.”

Ellentétes vélemények

Ez a szemlélet viszont nincs egyedül.
Nemrég számos szakértőről írtunk, akik aktívan támogatják a kriptopénzeket, például Tim Draper , közismert kockázati tőkebefektető teljesen biztos abban, hogy 5 éven belül a fiatpénzek korszaka véget ér és csak bűnözők fogják tovább használni.
Jack Dorsey a Twitter vezérigazgatója is úgy hiszi, hogy hamarosan a bitcoin egyesíteni fogja a világot és az internet őshonos kriptopénze lesz.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!