Annak ellenére, hogy egyes szakértők szerint a bitcoin hamarosan leválthatja a fiatpénzeket, Eugene Kaspersky, kiberbiztonsági úttörő szerint a világ még nem áll készen erre.

Olvastad már? A Revolut vezérigazgatója tagadja a pénzmosás és gondatlanság vádját

Mióta megjelentek a kriptopénzek a nagyvilágban, sok vita zajlik arról, hogy egy nap vajon képesek lesznek-e arra, hogy leváltsák a fiatpénzeket.

Minden nap újabb és újabb ötletek jelennek meg a kriptopénzekkel kapcsolatos felhasználási területekre, de még mindig korai azt mondani, hogy a kriptopénzek képesek lesznek leváltani a hagyományos pénzügyi rendszereket.

A világ nem áll készen

A szkeptikusok közé tartozik a milliárdos Eugene Kaspersky is, aki az orosz Kaspersky Lab vezérigazgatója és a kiberbiztonság úttörője.

Előrejelzése szerint lehetséges, hogy nagy változások lesznek, de csak a távoli jövőben, legalább 100 év múlva.

A következőt mondta:

„A kriptopénzek ötlete remek, de a világ még nem áll készen rájuk. A világnak egyesülnie kell, ha titkosított valutákat szeretnénk.

Jelenleg a kormányok még biztosan irányítani szeretnének minden ilyen próbálkozást.”

Véleménye szerint van rá esély, hogy a világ egy kriptopénz alapú gazdasági rendszerre vált, de csak egy egységes világkormány alatt, mely a Föld kormánya lesz.

Ha minden ma létező kormány egyesülne, csak akkor lesz lehetséges egy közös pénznem. Kaspersky szerint akár többféle valuta is létezhet egy ilyen jövőben, de akkor is egységesek lennének.

Kaspersky azt is elmondta, hogy a jövőben sokkal több lehetőség lesz a digitális pénzekben, mint a jelenlegi papírpénzekben.

Azt mondta, hogy a ma elérhető kriptopénzek, mint a bitcoin még nem tudnák leváltani a jelenlegi pénzügyi rendszert, de a jelenlegi kriptopénzek mögött álló fejlesztések és ötletek hasznosak lesznek majd az új valuták fejlesztésében, melyek kielégíthetik a világ igényeit.

De Kaspersky azt is elmondta, hogy aggódik amiatt, hogy a jelenlegi kormányok betilthatják a digitális valutákat, ha úgy találják, hogy nem tudnák irányítani őket, mint pénzügyi eszköz, amivel veszélyeztetnék a központi bankokat. Fontos megjegyezni, hogy számos ország próbálkozott már hasonló intézkedést tenni.

„Szinte biztos vagyok benne, hogy számos ország megpróbálja majd betiltani a kriptopénzeket, mivel nem tudnák őket irányítani, de ez addig nem fogja zavarni a hatóságokat, amíg nem jelentenek veszélyt rájuk.

Ha elkezdenének a hagyományos pénzek helyébe lépni, akkor azonnal tiltásra kerülnének.”

Ellentétes vélemények

Ez a szemlélet viszont nincs egyedül.

Nemrég számos szakértőről írtunk, akik aktívan támogatják a kriptopénzeket, például Tim Draper , közismert kockázati tőkebefektető teljesen biztos abban, hogy 5 éven belül a fiatpénzek korszaka véget ér és csak bűnözők fogják tovább használni.

Jack Dorsey a Twitter vezérigazgatója is úgy hiszi, hogy hamarosan a bitcoin egyesíteni fogja a világot és az internet őshonos kriptopénze lesz.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

One Comment on “Eugene Kaspersky szerint a világ még nem áll készen a bitcoinra”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük