Kriptokereskedőt kínoztak meg Hollandiában

-

Folyamatosan igyekszünk beszámolni azokról a kockázatokról, amelyek a kriptovilágot veszélyeztetik. Hackertámadásokból, scamekből, ponzi sémákból és csalásokból ebben az ágazatban garantáltan nincs hiány.

Olvastad már? Pénzmosásra gyanakodnak a kanadai bankok a QuadrigaCX kapcsán

Ha ez nem volna elég, a bűnözők újabb módot találtak arra, hogyan lopják el a gyanútlan, kriptó iránt érdeklődő emberek vagyonát.

Ez az „új” mód azonban sokkal drasztikusabb, mint az online lopások vagy hackek ismert esetei. Amiről most írunk, az konkrétan egy kereskedő közvetlen megtámadása, zsarolása és megkínzása volt.

Lopás, zsarolás, kínzás

Február 10-én a holland Zuideind városka egy valóságos horrorfilm helyszíneként szolgált. Olyan este 10 óra tájékán három, álarcos rabló kopogtat a harmincéves kriptokereskedő, Tjeerd H. ajtaján. Sisakot és rendőrségi golyóálló mellényt viselnek. Valószínűleg ez az oka annak, hogy Tjeerd beengedi őket a házába.

Ekkor azonban elszabadul a pokol. A betörők elővesznek egy kézi fúrót, és az eszközzel arra kényszerítik a kereskedőt, hogy az összes bitcoinját adja át nekik.

Az egészben talán az volt a legrosszabb, hogy az szituációnak tanúja volt Tjeerd tétlen, mindössze négyéves lánya. Történetünk hőse súlyos sérülésekkel kórházba kerül, azonban mindmáig tisztázatlan, hogy kriptopénzeit tényleg elküldte-e, avagy sem.

Nyomozás és következmények

Az eset kivizsgálásába 15 rendőrtiszt kapcsolódott be, akik egyelőre a bizonyítékok begyűjtésén fáradoznak. A jól álcázott rablókról azonban nem sokat tudnak, mivel arcukat beburkolták, a szomszédok pedig semmi gyanúsat nem tapasztaltak.

A bűntett helyszínére egy Audi A6 gépkocsival érkeztek, és ugyanezzel is hagyták el azt. Ezen információn kívül az elkövetőkről még annyit tudni, hogy marokkói akcentussal beszéltek.

Érthető, hogy az incidensről azonnal értesült néhány neves és ismert kriptovilágbeli személyiség. Ezek, azon túl, hogy Tjeerd és kislánya mielőbbi gyógyulásában reménykednek, rámutatnak a valóságra, hogy mennyire veszélyes tud lenni ez az ágazat.

Ilyen volt például Bitcoin Panda, aki Twitteren keresztül figyelmeztette a kereskedőket és befektetőket a biztonság fokozására. A közösségi hálók ezen felül szintén megkönnyítik a betörők és bűnözők dolgát, amely kétségtelenül itt is szerepet játszhatott a bűntett elkövetésében.

Természetesen mi is abban bízunk, hogy az eset kivizsgálása minél gyorsabban, eredményesen lezajlik. Szintén reméljük, hogy az elkövetők méltó büntetést kapnak, illetve hogy Tjeerd és lánya nem szereztek maradandó károsodásokat.

Az történet azonban mindenkit óvatosságra int, hogy ne hencegjen összegyűjtött kriptoeszközeivel, valamint hogy személyes adataikat (főleg a közösségi hálókon) minél nagyobb biztonságban tartsák.

Forrás: kryptomagazin.sk  ,newsbtc.com, 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. 
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!