Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital alapítója egy március negyedikén megjelent Twitter üzenetben elmondta, hogy az intézményi befektetők még mindig figyelik a bitcoint és egyéb kriptopénzeket.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

Pompliano egy korábbi posztjára is felhívta a figyelmet, amiben közölte, hogy két Virginia állambeli nyugdíjbiztosítással foglalkozó vállalat is befektetett cége 40 millió dollár értékű kockázati tőkéjébe.

A kockázati befektetők hatalmas érdeklődést hozhatnak a kriptopénzek iránt

Sokak szerint az intézményi befektetők lehetnek a kulcs a kriptopénzek világszintű elfogadására. Ezek a cégek több milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek és világszerte ismertek.

Az, hogy eddig nem léptek be a kriptopénzek világába annak tudható be, hogy jelenleg túlságosan ingadozó még a kriptopénzek árfolyama, ami miatt fennáll az ármanipuláció és egyéb csalások veszélye.

Például Giorgio Carliano,a Global Multiasset Team informatikai igazgatója a következőket mondta a sajtónak:

„A kriptopénzbefektetés kockázata túl nagy, ennek a legfőbb oka az értékbecslés.

Ha intézményi befektető vagy akkor nem kéne és nem is tudsz a bitcoin, vagy bármilyen egyéb kriptopénz befektetés mellett érvelni és ezeknek a pénzügyi eszközöknek semmi keresnivalója sincs a portfoliódban.”

A befektetők ellenállása ellenére javulni látszik a helyzet

A korábbi ellenállás ellenére úgy tűnik, hogy a helyzet javulóban van. Ahogy Anthony Pompliano is elmondta, az intézményi befektetők közössége már figyeli a bitcoint és egyéb kriptopénzeket.

A BTCNN is megírta február 14-én, hogy két Virgina állambeli nyugdíjbiztosítással foglalkozó vagyoni kezelő is befektetett a Morgan Creek 40 millió dollár értékű Blockchain Oppurtinites kockázati tőkéjébe.

A két cég a 4,2 milliárd dollár értékű Fairfax County Employees’s Retirement System és az 1,5 milliárd dollár értékű County Police Offivers Retirement System.

A Morgan Creek elmondta, hogy 25 millió dollárt szeretett volna összegyűjteni a kockázati tőkére, de az összegyűlt összeg még őket is meglepte. A nyugdíjbiztosítok mellett számos befektető jött olyan területekről, mint a kórházak, egyetem, biztosítási cégek és egyéb privát alapítványok.

A JPMorgan lesz az első amerikai bank, ami saját kriptopénzt indít

Hasonlóképpen a JPMorgan Egyesült Államokbeli bank február 14-én bejelentette, hogy saját kriptopénzét indítana.

Fontos megjegyezni, hogy Jamie Dimon, a bank vezérigazgatója 2015-ben azt mondta, hogy az emberek csak az idejüket pazarolják olyan virtuális valutákkal, mint a bitcoin.

Valószínűleg megváltozott azóta a véleménye, ugyanis a bank a saját JPM koinját szeretné használni, mellyel ügyfeleik pénzügyi tranzakciókat bonyolíthatnak le.

A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Fidelity Investments is saját kriptopénzt szeretne indítani a hónap folyamán, letétkezelésekkel foglalkozó felületén.

A cég január 31-én elmondta, hogy már a végső tesztelési fázisban vannak. A felület elindulásával sokan arra számítanak, hogy bevonzza majd a pénzügyi befektetők a kriptopénzek világába.

Forrás: btcnn.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

One Comment on “Az intézményi befektetők még mindig figyelik a bitcoint”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük