Az intézményi befektetők még mindig figyelik a bitcoint

-

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital alapítója egy március negyedikén megjelent Twitter üzenetben elmondta, hogy az intézményi befektetők még mindig figyelik a bitcoint és egyéb kriptopénzeket.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

Pompliano egy korábbi posztjára is felhívta a figyelmet, amiben közölte, hogy két Virginia állambeli nyugdíjbiztosítással foglalkozó vállalat is befektetett cége 40 millió dollár értékű kockázati tőkéjébe.

A kockázati befektetők hatalmas érdeklődést hozhatnak a kriptopénzek iránt

Sokak szerint az intézményi befektetők lehetnek a kulcs a kriptopénzek világszintű elfogadására. Ezek a cégek több milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek és világszerte ismertek.
Az, hogy eddig nem léptek be a kriptopénzek világába annak tudható be, hogy jelenleg túlságosan ingadozó még a kriptopénzek árfolyama, ami miatt fennáll az ármanipuláció és egyéb csalások veszélye.
Például Giorgio Carliano,a Global Multiasset Team informatikai igazgatója a következőket mondta a sajtónak:

„A kriptopénzbefektetés kockázata túl nagy, ennek a legfőbb oka az értékbecslés.
Ha intézményi befektető vagy akkor nem kéne és nem is tudsz a bitcoin, vagy bármilyen egyéb kriptopénz befektetés mellett érvelni és ezeknek a pénzügyi eszközöknek semmi keresnivalója sincs a portfoliódban.”

A befektetők ellenállása ellenére javulni látszik a helyzet

A korábbi ellenállás ellenére úgy tűnik, hogy a helyzet javulóban van. Ahogy Anthony Pompliano is elmondta, az intézményi befektetők közössége már figyeli a bitcoint és egyéb kriptopénzeket.
A BTCNN is megírta február 14-én, hogy két Virgina állambeli nyugdíjbiztosítással foglalkozó vagyoni kezelő is befektetett a Morgan Creek 40 millió dollár értékű Blockchain Oppurtinites kockázati tőkéjébe.
A két cég a 4,2 milliárd dollár értékű Fairfax County Employees’s Retirement System és az 1,5 milliárd dollár értékű County Police Offivers Retirement System.
A Morgan Creek elmondta, hogy 25 millió dollárt szeretett volna összegyűjteni a kockázati tőkére, de az összegyűlt összeg még őket is meglepte. A nyugdíjbiztosítok mellett számos befektető jött olyan területekről, mint a kórházak, egyetem, biztosítási cégek és egyéb privát alapítványok.

A JPMorgan lesz az első amerikai bank, ami saját kriptopénzt indít

Hasonlóképpen a JPMorgan Egyesült Államokbeli bank február 14-én bejelentette, hogy saját kriptopénzét indítana.
Fontos megjegyezni, hogy Jamie Dimon, a bank vezérigazgatója 2015-ben azt mondta, hogy az emberek csak az idejüket pazarolják olyan virtuális valutákkal, mint a bitcoin.
Valószínűleg megváltozott azóta a véleménye, ugyanis a bank a saját JPM koinját szeretné használni, mellyel ügyfeleik pénzügyi tranzakciókat bonyolíthatnak le.

A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Fidelity Investments is saját kriptopénzt szeretne indítani a hónap folyamán, letétkezelésekkel foglalkozó felületén.
A cég január 31-én elmondta, hogy már a végső tesztelési fázisban vannak. A felület elindulásával sokan arra számítanak, hogy bevonzza majd a pénzügyi befektetők a kriptopénzek világába.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!