JPMorgan Chase saját coint indítana a piacon

-

Az amerikai JPMorgan Chase (JPM) lenne az első amerikai bank, amely saját kriptopénzt indít a CNBC február 14-én megjelent cikke szerint.

Olvastad már? A SEC tisztázni szeretné a tokeneladások szabályozását

Sokakat váratlanul ért a hír, hogy a multinacionális hitelező az újonnan kifejlesztett „JPM Coint” használná három különböző üzemében is az elszámolások hatékonyságának javításának érdekében.

Umar Faroqq a JPM blokkláncfejlesztésekkel foglalkozó vezetője a CNBC-nek lelkesen beszélt a technológia lehetőségeiről.

„Nagyjából minden ami ma létezik a világon működhetne blokkláncon, ezért is fogja a blokklánc adni a tranzakciók alapját”
 A felhasználási lehetőségek szinte véget nem érőek. Bármilyen cég vagy intézmény, ami könyvelés alapján dolgozik, felhasználhatná ezt a technológiát.

A JPM Coin a kezdetekben nagy cégek nemzetközi elszámolásaira összpontosítana, gyorsítaná azokat a tranzakciókat, melyek jelenleg napokig vagy még hosszabb ideig tartanak olyan módszerekkel, mint a SWIFT
Ezen kívül a kincstári szolgáltatások és az értékpapír tranzakciók is ki tudnák használni. Farooq szerint a kriptopénz tovább is terjeszkedhet, ha beválik.
A kezdetben csak nagyon csekély összegben használnák a JPM Coint az említett területeken.

 „Ha csak intézményi szinten használnák ügyfeleink, akkor se hátráltatna minket”- tette hozzá

A bankóriás 2017 közepe felé vált témává a kriptoközösségben, amikor Jamie Dimon a cég vezérigazgatója nyíltan „átverésnek” nevezte a bitcoint.
A megjegyzését a tavalyi World Economic Forumon személyesen cáfolta meg azonban.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!