Wyoming: Teljes tulajdon jogot nyújt a bitcointulajdonosoknak.

-

A kriptopénzek támogatói ünnepelhetnek, miután az Egyesült Államokbeli Wyoming állam bevezetett egy törvényt. Teljes tulajdoni jogot ad a kriptopénzek tulajdonosainak.

Olvastad már? JPMorgan Chase saját coint indítana a piacon

Átment Wyomingban a kriptotulajdon törvényjavaslat

Az SF0125-ös számú törvényjavaslat sikeresen átesett a második és harmadik Szenátusi meghallgatáson február 13-án és 14-én. Most Mark Gordon kormányzó elé kerül a javaslat, aláírásával már jövő héten életbe léphet az új törvény.

Az új törvény szerint teljes jogi védelemmel birtokolhatnak kriptopénzeket a Wyoming-i lakosok ahelyett, hogy ezt a védelmet egy harmadik fél biztosítaná.
Wyoming az első amerikai állam, mely törvényben támogatja azt, hogy lakosai bizalmasan birtokoljanak kriptopénzeket.
Caitlin Long, Wall Street-i veterán és a Wyoming Blockchain Coalition tagja szerint, láncreakciót robbanthat ki ez az esemény a fogyasztók és vállalkozások körében.

„Ez a törvény azt fogja eredményezni, hogy a blokklánc cégek valószínűleg a Wyoming-i törvényt fogják alapul venni a szerződésékben lakóhelytől függetlenül.” -foglalta össze a Twitteren

Az áramlattal szemben

Az USÁ-ban az egyes államok törvényhozói rendelkeznek a tulajdoni jogok felől, ezért különböző államokban teljesen eltérő törvények uralkodhatnak.
Az eltérő szabályozások és az értékpapírtörvények megsértésére szigorúan lecsapó nemzeti törvényhozók miatt sok kriptovállalat számára kérdéses volt, hogy megéri-e belépni az USA piacára.

Long New Yorkhoz hasonlította Wyomingot a piac résztvevői számára.

„Wyoming sokkal jobban megvédi az intézményi és hagyományos befektetők tulajdonjogát, mint New York. Ez különösen fontos az intézményi befektetők számára, akik csak közvetett módon rendelkeznek befektetésükről.”

-folytatta a Twitteren

 „Remélem élvezni fogják, ahogy a jövőben a tőke átvándorol New Yorkból Wyomingba. Akkor fog ez igazán beindulni, amikor az értékpapírokat is blokkláncon fogják kibocsájtani.”

Ez a folyamat már januárban elkezdődött, a törvény beiktatása előtte, amikor a Cardano bejelentette, hogy Wyoming államba költözik.
Decemberben is megszületett egy blokklánc-bank törvény, mellyel szemben jelentős ellenállás volt.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!