Wyoming: Teljes tulajdon jogot nyújt a bitcointulajdonosoknak.

-

A kriptopénzek támogatói ünnepelhetnek, miután az Egyesült Államokbeli Wyoming állam bevezetett egy törvényt. Teljes tulajdoni jogot ad a kriptopénzek tulajdonosainak.

Olvastad már? JPMorgan Chase saját coint indítana a piacon

Átment Wyomingban a kriptotulajdon törvényjavaslat

Az SF0125-ös számú törvényjavaslat sikeresen átesett a második és harmadik Szenátusi meghallgatáson február 13-án és 14-én. Most Mark Gordon kormányzó elé kerül a javaslat, aláírásával már jövő héten életbe léphet az új törvény.

Az új törvény szerint teljes jogi védelemmel birtokolhatnak kriptopénzeket a Wyoming-i lakosok ahelyett, hogy ezt a védelmet egy harmadik fél biztosítaná.
Wyoming az első amerikai állam, mely törvényben támogatja azt, hogy lakosai bizalmasan birtokoljanak kriptopénzeket.
Caitlin Long, Wall Street-i veterán és a Wyoming Blockchain Coalition tagja szerint, láncreakciót robbanthat ki ez az esemény a fogyasztók és vállalkozások körében.

„Ez a törvény azt fogja eredményezni, hogy a blokklánc cégek valószínűleg a Wyoming-i törvényt fogják alapul venni a szerződésékben lakóhelytől függetlenül.” -foglalta össze a Twitteren

Az áramlattal szemben

Az USÁ-ban az egyes államok törvényhozói rendelkeznek a tulajdoni jogok felől, ezért különböző államokban teljesen eltérő törvények uralkodhatnak.
Az eltérő szabályozások és az értékpapírtörvények megsértésére szigorúan lecsapó nemzeti törvényhozók miatt sok kriptovállalat számára kérdéses volt, hogy megéri-e belépni az USA piacára.

Long New Yorkhoz hasonlította Wyomingot a piac résztvevői számára.

„Wyoming sokkal jobban megvédi az intézményi és hagyományos befektetők tulajdonjogát, mint New York. Ez különösen fontos az intézményi befektetők számára, akik csak közvetett módon rendelkeznek befektetésükről.”

-folytatta a Twitteren

 „Remélem élvezni fogják, ahogy a jövőben a tőke átvándorol New Yorkból Wyomingba. Akkor fog ez igazán beindulni, amikor az értékpapírokat is blokkláncon fogják kibocsájtani.”

Ez a folyamat már januárban elkezdődött, a törvény beiktatása előtte, amikor a Cardano bejelentette, hogy Wyoming államba költözik.
Decemberben is megszületett egy blokklánc-bank törvény, mellyel szemben jelentős ellenállás volt.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!