Szerepet kap a bitcoin a riói karneválon

-

A világ minden évben felfigyel a világhírű riói karneválra. Most, hogy kevesebb mint egy hónap van hátra a világ legnagyobb karneváljáig tekintsük át, hogy mi köze lehet a kriptopénzeknek hozzá, különösképpen a bitcoinnak.

Olvastad már? Wyoming: Teljes tulajdon jogot nyújt a bitcointulajdonosoknak

Egy nevezetes hagyományos szamba iskola, az Imperatriz Leopoldinense is szerepet kap a 2019-es „Carnaval do Rio De Janeiron”, idén az iskola témája a „pénz” lesz.
A fesztivál március 2-án kezdődik és március 9-ig fog tartani, az iskola bemutatja a pénz történetét, az első fémpénzektől kezdve a papírbankjegyeken át a modern kriptopénzekig. Az előadás neve „Give Me Some Money”.
Az előadás célja bemutatni az emberek és a pénz kötődését. A szambaiskola helyszínén már betekintést kaphattunk az előadás egyes jeleneteibe.
Az iskolát 1956-ban alapították és már számtalan alkalommal megnyerte a fesztivál versenyét. Azonban 2001 óta az iskolának nem sikerült elvinnie a győztes címet.
Úgy gondolják, hogy idén megnyerhetik a versenyt a pénz és bitcoin témákkal.
Az iskola is számos részletet osztott meg előadásukkal kapcsolatban:

 „A történetünk a pénzről és az emberekkel kialakult kapcsolatáról fog szólni. A pénz feltalálásától kezdve a mai napig az egyik legmeghatározóbb eszköz a nemzetek gazdasági életében és polgáraik mindennapi életében is. Csak próbáljunk meg elképzelni egy pénz nélküli világot. Hogyan tudnánk vásárolni, eladni, fizetni, takarékoskodni a jövőre, ha nem létezne?

Az ősi pénzektől a digitális valutákig

Az előadás része lesz, hogy jelentek meg az első ősi érmék és hogy történt az első papírpénzek kiadása a 10. századi Kínában.
Innen bemutatja az előadás a cserekereskedelmet is, Indián keresztül. Bemutatásra kerülnek az első brazil pénzérmék is, melyek a korai Brazil történelem rabszolgatartó napjaiból származnak.
A koreográfusok fel akarják hívni a figyelmet a megtakarításokra és befektetésekre is, banki betéteken és egyéb gazdasági eszközön keresztül.

Humoros kritikát is be akarnak mutatni a társadalmat sújtó problémákról, mint a szociális megosztottság és a gazdasági egyenlőtlenség, melyek jelenleg is súlyosan érintik Brazíliát.
Imperatriz táncosai a bitcoin témájával fogják befejezni előadásukat.

„A parádét egy olyan jövőképpel fogjuk befejezni, melyet már ma fellelhetünk a kriptopénzekben, egy digitális gazdasági rendszer, mely csereeszközként is működik”-elmondta a szambaiskola egy bejelentésben.

Szerintük megfigyelhető, hogy nemzetközi szinten egyre több cég kezdte el használni a bitcoint keletkezése óta.

Brazília és a pénz

Egyesek kritikát fogalmaztak meg Leopoldinense témaválasztásával kapcsolatban tekintve, hogy a karnevál jelentős anyagi problémákkal küzd.
Mindezek ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Brazíliában jelentősen terjednek a digitális valuták az elmúlt idődben.

A közelmúltban döntött úgy az ország legfelsőbb bíróság, hogy a Banco Santander bankóriás nem fagyaszthatja be a Bitcoin Max tőzsde számláját.
Egyes felmérések szerint a brazilok 30%-a mutat érdeklődést a bitcoin iránt.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!