Mostantól lehet bitcoin vásárolni a Liechtensteini postákon

-

A kis európai ország, Liechtenstein állami postaszolgáltatója megerősítette, hogy egy új szolgáltatás révén mostantól bitcoint lehet vásárolni náluk.

Olvastad már? Szerepet kap a bitcoin a riói karneválon

A Liechtensteini posta szerint „a bitcoin nem különbözik a hagyományos pénzektől
A Liechtensteini posta egy sajtónyilatkozatban erősítette meg, hogy február 15.-től bárki vásárolhat bitcoint hagyományos fiatpénzekkel a Vaduzi fővárosi fiókjában.
A posta szélesíteni szeretné üzleti hatáskörét, ennek része, hogy az ország számos postafiókjában szeretnék elérhetővé tenni a szolgáltatást.

Az integrációt a Vaerdex Suisse-el alkotott üzleti társulás tette lehetővé. A Vaerdex Suisse kriptopénz ATM-ekkel és tranzakciós szolgáltató a szomszédos Svájc Crypto Valley közösségéből származik.

„A mostani szolgáltatás lényegében semmiben sem különbözik a posta korábbi valutaváltó tevékenységétől”-elmondták a nyilatkozatban

A Vaerdex Suisse-ban találtuk meg a megfelelő partnert, hogy kiépíthessük ezt az üzleti modellt.

A Crypto Valley tovább terjeszkedik

Egyelőre tisztázatlan, hogy az ügyfelek mekkora tételben vásárolhatnak, vagy milyen formában kapják meg az első alkalommal vásárlók kriptopénzüket.

A jövőben további kriptopénzeket is szeretne kínálni a posta, köztük a bitcoin casht (BCH) , ethert (ETH), litecoint (LTC) és ripplet (XRP) is.
Svájchoz hasonlóan Liechtenstein is előre gondolkodó viselkedést mutat a kriptopénzek elfogadásával kapcsolatban. A tavalyi évben a banki szektor is beszállt a kriptopénzekbe, a Bank Frick kriptovásárlási és letétkezelői szolgáltatást is indított.
Korábban Liechtenstein koronahercege nyilvánosan is érdeklődést mutatott a kriptopénzek ipara iránt.
A posta mostani lépése a Crypto Valley legújabb terjeszkedése, mely egy egyre növekvő közösség a svájci Zug városából.
Múlt hónapban a Lamassu bitcoin ATM gyártó is átköltözött a városba, ezen kívül a Xapo tárca és letétkezelő is ide költözött 2017-ben az USÁ-ból.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!