A SEC tisztázni szeretné a tokeneladások szabályozását

-

Hester Perice, a kriptoközösségben közkedvelt SEC megbízott elmagyarázta, hogy miért vannak késések a tokeneladások szabályozásával kapcsolatban. Eközben arra szólította fel a pénzügyi szerveket, hogy döntsék el hogy lépnek fel a digitális vagyonokkal szemben.

Olvastad már? Új biztonságimentés-lehetőségekkel bővül a Coinbase Wallet

Néhány év eltelt már az első ICO-k megjelenése óta. Azóta megfigyelhettük, ahogy eléri a csúcsát az ICO-k iránti láz, amikor a tokeneladások ipara több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát.
Azóta megjelent egy új tokeneladási módszer, ami az SEC számára további kavarodást okoz. Minden ami eddig lezajlott minimális szabályozás mellett történt.

Annak ellenére, hogy jelentősen csökkent az új ICO-k száma és már sok szerencsétlen befektető esett csalások áldozatául az SEC úgy gondolja, hogy nem késő kialakítani a megfelelő szabályozottságot, hogy megvédje a jövő kriptobefektetőit.

A kriptoanya szerint „ideje tisztába tenni a helyzetet”

Máig jelentős problémát okoz a kriptopénzek tisztázatlan és inkonzisztens szabályozottsága. A hatóságok és a befektetők sincsenek tisztában azzal, hogy mivel is van dolguk és mi a különbség az egyes kriptoeszközök között.
A helyzet tovább bonyolódott, mióta megjelentek a Security Token Offeringek, melyre a szabályozó szervek válasza az, hogy időre van szükségük, amíg átgondolják az helyzetet és kitalálják, hogyan lépjenek fel hatékonyan a lehetséges csalások ellen.
Mindeddig a bizottság a Howey tesztet alkalmazta, hogy eldöntse egy kérdéses vagyontárgy értékpapír-e vagy sem?
Az egyre összetettebb tokeneladási módszerek miatt úgy tűnik ez a rendszer elavult.

Hester Peirce jelentős követést szerzett kriptopénzek iránti rajongása következtében. A megbízott szerint, az SEC-nek most újra kell értékelnie, hogy dönti, el mi számít értékpapírnak.
Elmagyarázta, hogy egy decentralizált tokenszétosztás nem jelenti azt, hogy az összegyűlt pénzmennyiség végül egyetlen tokenkibocsájtónál landol, ehelyett a tőke számos tokentulajdonoshoz kerül.
Ez nagyban eltér a korábbi nyilvános tokeneladásoktól, ezért kell ezt az új rendszert a Howey teszttől eltérően szabályozni.

Kiegészülhet a Howey teszt

Az SEC személyzete jelenleg egy új kiegészítő útmutatón dolgozik megoldásképpen. Peirce szerint az útmutató segít majd a cégek számára, hogy törvényes keretek közt tartsanak ICO-kat.  A projekteknek is segíteni fog abban, hogy tisztázza mit is árulnak pontosan.
Korábban már próbálkozott volna azzal az SEC, hogy kiad egy könnyen értelmezhető ICO útmutatót kezdő befektetők számára, de végül ez nem került kiadásra.
Perice nem közölte, hogy pontosan mikor is jelenne meg a mostani útmutató, de szerinte a befektetők ne várakozzanak az SEC-re.

Ha figyelembe vesszük, hogy egyre terjednek az új Security Token Offeringek (STO-k), akkor világos, hogy az SEC-nek több időre van szüksége, hogy kitalálja, milyen módon szabályozza ezt az új tokenkibocsátási formát, még akkor is, ha ez az új módszer sokkal biztonságosabb és megbízhatóbb.
Peirce is többször kiemelte, hogy több időre van szüksége az SEC-nek, hogy gondosan áttanulmányozza a digitális gazdaságot.
Céljuk, hogy az útmutatójuk minél tisztább és világosabb legyen, így erősítve a digitális átalakulást, ahelyett, hogy gyorsan kialakítanák egy szigorú szabályozást.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!