Új biztonságimentés-lehetőségekkel bővül a Coinbase Wallet

-

Egy hivatalos bejelentés szerint a Coinbase Wallet felhasználói mostantól biztonsági mentést csinálhatnak privát kulcsaikról a Google Drive-on vagy az iCloudon.

Olvastad már? Egy bitcoinúttörő szerint 250.000 dolláron lehet a bitcoin

A bejelentés szerint a Coinbase mostantól lehetővé teszi, hogy a felhasználók feltöltsék jelszavaikat felhőszolgáltatásokba, így az tovább biztosítják őket kulcsaik elvesztése ellen.
A bejelentésben a következőket mondták:

„Csak a privát kulcsokkal tudsz hozzáférni a blokkláncon tárolt vagyonodhoz. Azok a felhasználók, akik olyan saját irányítás alatt álló tárcákkal rendelkeznek, mint a Coinbase Wallet, néha elveszítik készülékeiket, vagy elfelejtik leírni a 12 szóból álló helyreállító jelszót, így örökre elveszíthetik vagyonukat.”

A felhasználók mostantól a felhőben tárolhatják a helyreállítási jelszó titkosított verzióját. A Coinbase szerint sem nekik sem a felhőszolgáltatóknak nem lesz hozzáférése a felhasználók vagyonához, mivel a helyreállítási jelszó csak egy felhasználó által ismert jelszóval tekinthető meg.

A biztonsági mentés AES-256-GCM titkosítással van ellátva, melyet csak a Coinbase Wallett applikációjával lehet feloldani.
A Coinbase hozzátette, hogy a jövőben kiterjesztik a szolgáltatást egyéb felhőszolgáltatókra is. Ez az új lehetőség teljesen opcionális és nem cseréli le a hagyományos helyreállítási lehetőségeket.
Ebben a hónapban a kanadai QuadrigaCX kriptotőzsde hitelezővédelmi eljárást kérvényezett, miután elhunyt Gerald Cotten, a tőzsde alapítója.
Cotten volt az egyetlen, aki ismerte a tőzsde és a tárcák jelszavát, ennek következtében a tőzsde nem tud hozzáférni a 145 millió dollárnyi kriptotartalékához, amelyet a működésképesség fenntartására tettek félre.
Az Ernst & Young ma bejelentette, hogy a „Négy Nagy” felülvizsgáló cég, mely a QuadrigaCX hitelezővédelmi eljárására lett kinevezve, sikeresen megszerzett számos elektronikai eszközt melyeket Cotten használt, köztük számos titkosított pendrive-ot is.
Januárban a Coinbase elérhetővé tette amerikai felhasználói számára számos eszközt, hogy könnyebbé tegyék kriptokereskedésük adóbevallását.

A kriptotőzsde és tárcaszolgáltató egy útmutatót is közzétett, hogy megmutassa, hogyan kell elszámolni a kriptopénzekkel az adóbevallásokon, ezen felül integrálta a népszerű, adózást segítő TurboTax programot is platformján.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!