Amaury Sachet kijelentette: „én vagyok Satoshi Nakamoto”

-

Amaury Sechet, a magát a Bitcoin ABC „jóindulatú diktátorának” tartó BCH-fejlesztő bejelentette, hogy ő Satoshi Nakamoto. Mindezt egy Twitter-üzenetben közölte február 8-án.

Olvastad már? Egy bitcoinúttörő szerint 250.000 dolláron lehet a bitcoin

Amaury Sechet szerint ő Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto neve mindenki számára jól ismert a kriptoközösségben. Ő a bitcoin névtelen alapítója. Kiléte ismeretlen, de a Bitcoin ABC „jóindulatú diktátora” most azt állítja, hogy igazából ő áll a rejtélyes személy mögött.

A Twitteren a következőt írta:

„Én vagyok Satoshi Nakamoto. Kimondtam és be is tudom bizonyítani:
304502200FC3909C3224BC140B7AED365F33F066BD81EABEDD198AD2A257882E86586AE8022100F03C6F63CDDB43EBF48512C9A0CC0F97FD2CF227D22F15691D7AD65E49DDD659

Majd így folytatta:

„Az üzenet hashe a következő: 69EA465FC5F924B61DD51514617A8F2118BC1363C7A91A249D1AC404662139B3”
„A tartalmát hamarosan nyilvánosságra hozom.”

A bejelentésre érkező válaszok

_unwriter, egy rajongó azzal válaszolt a fejlesztő bejelentésére, hogy szerinte Sechet és a Bitcoin ABC jelenleg a BCH-rendszer elsődleges problémája. A korábbi BCH-fejlesztő, aki jelenleg a Bitcoin SV-nél dolgozik, úgy gondolja szerinte bármit, amit a Bitcoin ABC szeretne, azt az ABC meg is szerzi, ez pedig kártékony a decentralizációra nézve.
_unwriter szerint a Bitcoin ABC ereje is döntő faktor volt a BSV-fork megalapításában.
Gregory Maxwell, a Bitcoin Core fejlesztője szerint sokkal könnyebb eljátszani Satoshi személyiségét, mint azt gondolnánk. Sechet posztjára reagálva azt mondta, Például pár évvel ezelőtt Craig Wright is Satoshinak tartotta magát.
Néhány már létező aláírást kiszedett a blokkláncból, és zavaros instrukciókkal próbálta hitelesíteni állításait.” Nagyon gyorsan rájöttek az emberek az igazságra, de nagyon sokakat átvert. Olyanokat, akik túlságosan elhitték a halandzsáját az igazság helyett.

A Satoshi Nakamoto személye körüli viták

A bitcoin- és kriptoközösség folyamatosan próbálkozik Satoshi Nakamoto személyazonosságának felderítésével. Látszólag Sechet mostani próbálkozása sem különbözhet Craig Wright évekkel ezelőtti akciójánál.

Az elmúlt években számos magánnyomozót is megbíztak már, hogy derítsék ki, ki is a bitcoin anonim alapítója, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel.
Nem tudni, hogy valaha kiderül-e, hogy ki is az igazi Nakamoto. Mindezek ellenére a kriptoközösség biztosan keresni fogja a választ.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!