Mark Jeffrey, a 2013-ban megjelent „Bitcoin Explained Simply” könyv írója. Még mindig bizakodik a bitcoin jövőjével kapcsolatban, a jelenlegi hangulat ellenére.

Olvastad már? Talán idén indulhat a Bakkt

A dotkomlufihoz hasonlítja a jelenlegi eseményeket és szerinte a jövőben akár 250.000 dollárig is mehet a bitcoin árfolyama.

A koinok háborúja

Jelenleg kriptotél uralkodik, amelyet koinjainkat őrizve próbálunk átvészelni, de Mark Jeffrey szerint nincs ebben semmi meglepő. A korai bitcoinhírnök a „The Next Billion Seconds” podcastban szerepelt.

„Szerintem a jelenlegi események nagyban hasonlítanak a ’90-es évek végén, 2000-es évek elején lejátszódó dotkomlufira”

2017 vége valójában nagyban hasonlított a dotkomlufi korai időszakára. Lelkes befektetők, akik nem szeretnének kimaradni a buliból, jelzálogokat vettek fel otthonukra, csak azért, hogy pénzt szórjanak az ismeretlenre.
És amikor kiderült, hogy semmi másba nem rakták a pénzüket, mint ígéretekbe és ötletekbe, bepánikoltak.

A piac visszavág

De Jeffrey szerint gyorsan megváltozhat a helyzet a kriptopénzek körében:

„A dotkomlufi alatt nagyjából 5 évente váltották egymást az árrobbanások és összeomlások. A kriptovilágban ez nagyjából másfél év. Egyszerűen felgyorsulva működik.”

Immár több mint egy éve vagyunk a kriptotélben és megnyugvást jelentene, ha az véget érne hat hónapon belül. Jeffrey már nem mert konkrét jóslatokat tenni arról, mi várható a közeljövőben, de biztos abban, hogy a jelenlegi „haldokló” kor lassan véget ér.

A történet viszont itt még nem ér véget. Ez csak a közepe, a második felvonás. A harmadik rész, a Jedi visszatér még nem érkezett meg.

A bitcoin visszatér

Jelenleg a „Birodalom Visszavág” végénél járhatunk, a bitcoin elvesztette kezét és az ethereumot szénbe fagyasztották. És eközben több ezer gyalogost is lemészároltak.

Ennek ellenére az Amazon és a Google is főnixszerűen támadt fel a dotkomlufi hamvaiból és nőtte ki magát óriássá. Akkoriban még a Facebook sem létezett, de úgy tűnik tanult a dotkom fuli leckéiből.

A tokenek amelyek igazi értékkel rendelkeznek, szárnyra kapnak majd, és ki tudja, hogy mi lesz a kriptopénzek Facebookja. Jeffrey szerint „ez mind be fog következni”, és eléggé biztos a 250.000 dolláros becslésében.

Mindenre fény derül majd, amikor megjelennek az Evokok.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük