Az Intercontinental Exchange (ICE) vezérigazgatója úgy gondolja, még 2019-ben elindulhat a digitális eszközökkel foglalkozó Bakkt platform. Jeff Sprecher, az ICE vezérigazgatója egy jövedelmi nyilatkozatban osztotta meg gondolatait.

Olvastad már? Mi a bitcoin?

A nyilatkozat az ICE 2018 utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit taglalta.  Sprecher elmondta, hogy a cég összesen több mint 1 milliárd dollárt költött stratégiai innovációkra, ebbe beleértve a Bakktot is.

Az ICE összesen 23 globális tőzsdét üzemeltet, köztük a New York Stock Exchange-et is.

Scott Hill, a cég pénzügyi igazgatója elmondta, hogy előreláthatólag milyen anyagi költségekkel fog járni a Bakkt üzemeltetése.

„Becsléseink alapján a Bakkt üzemeltetése az első negyedévben nagyjából 20-25 millió dollárt fog felemészteni. Az év folyamán több információt tudunk majd megosztani, ahogy haladunk a Bakkt fejlesztésével”

Amikor arról kérdezték, hogy milyen bevételre és megtérülésre számítanak a Bakkttól, Sprecher azt mondta, hogy a kriptoplatform egy „biztos lehetőség” az ICE számára.

„Ez egy igazi biztos lehetőség, és üzletileg más módon működik a platform, mint ahogy azt az ICE-től megszokhattuk. Nagyon jól haladunk az infrastruktúra kiépítésével, szerintem még ebben az évben elindulhat.”

Sprecher hozzátette, hogy a Bakkt az ICE-től függetlenül fog működni, saját irodákkal, menedzsmenttel és infrastruktúrával. Azt is elmondta, hogy a projekt már most számos befolyásos befektető figyelmét felkeltette, köztük a Starbucksét és Microsoftét is.

Hill összefoglalóul azt mondta, a Bakkt sokkal inkább egy hosszú távú projekt, mint egy 2019-re építő program.

„Szerintem a Bakkt egy hosszú távú befektetés, sokkal inkább a jövőről, a hosszú távú megtérülésről és a piaci lehetőségekről szól.”

Az ICE 2018 augusztusában jelentette be a digitális eszközökkel foglalkozó platform indulását. A cég kora 2019-ben startolt volna el, ez azonban kitolódott, mivel elhúzódtak a tárgyalások az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelettel.

Február 9-én az ICE hivatalosan is bejelentette, hogy részesedést szerzett a határidős ügyletekkel foglalkozó Rosenthal Colling Groupban.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük