Niall Fergusron pénzügyi történész szerint a kriptopénzek „nem csak téveszmék”

-

Niell Ferguson, a brit gazdasági és pénzügyi történész elmondta, hogy már nem gondolja úgy, hogy a kriptopénzek csak téveszmék lennének.

Olvastad már?Az intézményi befektetők még mindig figyelik a bitcoint

A történész korábban kiadott egy könyvet a különböző valuták történetéről „The Ascent of Money” címmel.

Az Ausztráliában szervezett, zártkörű Australian Financial Review (AFR) üzleti találkozón mondta el mostani nyilatkozatát március 6-án.

„Nagyot tévedtem. Rosszul gondoltam, hogy nem lehet majd semmire használni a blokklánc alapú valutákat.”

Fontos megjegyezni, hogy Ferguson a múlt hónap folyamán a csatlakozott a stabilkoinok kiadásával foglalkozó Ampleforth tanácsadó testületéhet.
Elmondta, hogy a pénzügyi rendszerek és a fiatpénzek történelmének ismerete miatt visszakozott a kriptopénzek ötlete ellen, de a bitcoin mostani ármozgásai meggyőzték arról, hogy a kriptopénz ellenálló és még sokáig itt lesz.
Még mindig szkeptikus a bitcoin 2017 végén történt árrobbanásával kapcsolatban, de úgy gondolja, hogy a jelenleg 3.000-4.000 dollár közötti korrekció azt jelzi, hogy nem omlott össze teljesen a kriptopénz.

„Úgy gondolom ez nem lesz egy teljes téveszme.”

A történész azt is megkérdőjelezte, hogy a fiatpénz alapú kriptopénzek teremhetnek-e valaha egy újfajta pénzt.
Az AFR szerint a bitcoin értékét kéne fiatpénzekhez kötni.

Ferguson szerint vonzó tulajdonság lehet az is, hogy a kriptopénzeknek nincs kapcsolata a hagyományos pénzügyi eszközökhöz.
Ferguson úgy számol, hogy az elkövetkezendő évtized sokkal innovatívabb lesz a pénzügyi világ számára, mint az előző, amit jelentősen érintett a 2008-as gazdasági világválság következtében létrejött szabályozások.

„Ez egy forradalmi időszak lesz” ahogy az AFR-en elmondta.

Ferguson korábban azt is elmondta, hogy lehetséges, hogy a bitcoin egy „digitális arany lesz”, mivel nem lehet elvenni és biztosításként lehet használni.
Nagyon szkeptikus a fiatpénz alapú stabilkoinokkal szemben, mivel úgy gondolja, hogy a befektetőket a bitcoin egyedisége fogja érdekelni.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!