A Ripple CEO szerint: semmilyen valós problémát nem old meg a JPMorgan kriptopénze

-

Brad Garlinghouse, a határontúli kifizetésekkel foglalkozó Ripple vezérigazgatója ismét megosztotta a JPMorgan koinról alkotott véleményét.

Olvastad már? Niall Fergusron pénzügyi történész szerint a kriptopénzek „nem csak téveszmék”

Elmondott egy dicséretet is a JPM koinról, de összességében úgy gondolja, hogy a bankok nem fogják használni ezt az új technológiát.

A Washingtonban tartott Chamber of Digital Commerce Block Summiton elmondta, hogy „remek”, hogy ilyen jelentős pénzügyi szereplők is „beszállnak”, de utána gyorsan hozzátette:

„Ez lesz az egyetlen pozitív dolog, amit mondani fogok róla.”

Jill Malandrino, a Nasdaq riporterének adott interjút, aki megkérdezte, hogy mit gondol a JPMorgan Chase által kiadott JPM koinról, melyet február 14-én jelentettek be.
A Ripple főnöke válaszolta:

„Éppen a Morgan Stanleytől csinált velem interjút valaki, szóval megkérdeztem, hogy a Morgan Stanley használni fogja-e a JPM koint?
Erre azt felelte, hogy ’nem valószínű.’
Erre megkérdeztem, hogy és a Citi használni fogja?
Vagy ez azt jelenteni, hogy mindenki saját pénzt indít majd?
Akkor ugyanúgy nem lesz átjárhatóság a bankok között? Nem értem ezt az egészet.”

Arról is írt a Twitteren, hogy a JPMorgan nem érti a lényeget:

Inkább csak használd a dollárt

A Ripple vezérigazgató azzal folytatta, hogy nincs értelme egy dollárhoz kötött stabilkoinnak, ami a JPM saját főkönyvében mozog.
Ebben nincs semmi újdonság és több értelme lenne, ha a felhasználók továbbra is csak a dollárt használnák.
Garlinghouse korábban azt mondta, hogy a JPM koin azért sem működne, mivel minden bank saját kriptopénzt indítana.

A JPMorgan egy zárt rendszerben dolgozik, ehhez képest a RippleNet már több száz bankot összeköt.
Sokan megkérdőjelezik, hogy valóban kriptopénz-e az xrp, mivel a projekt nagyon centralizált, ami a hagyományos pénzügyi rendszerekre hasonlít jobban. Garlinghouse erre azt felelte:

„Koin? A BBVA és a PNV vajon koin?A válasz az, hogy nem. Rengeteg féle kriptopénz van, de mindezek ellenére nagyobb az átjárhatóság a pénzek között, szóval nem értem az egész felháborodást.”

Garlington ezután kitért egy másik nagy JPM koin kritikára:

„Gondolkozzunk el ezen egy kicsit. A JPM koint az intézményi ügyfelek számára jelentették be, ha adsz nekik egy dollárt, akkor ők adnak egy JPM koint, amit utána mozgathatsz a JPM főkönyvön belül.
Szóval akár használhatnánk csak a dollárt! Tényleg nem értem, ha csak a JPM főkönyvön belül lehet mozogni, dollár és dollár között, akkor nem értem, hogy milyen problémát old meg a kriptopénz.”

Garlinghouset arról is megkérdezték, hogy milyen szabályozásnak van kitéve az Egyesült Államokban a Ripple, amire nagyszerű választ adott a vezérigazgató:

Átverés-e a Ripple?

Múlt héten számos hír jelent meg arról, hogy a Ripple egy átverés.
A Forbes egyik újságírója írt egy „elemzést”, amiben be szerette volna bizonyítani, hogy a Ripple nem más, mint egy „pump and dump”.
Mivel a cég keményen dolgozik az árfolyam növelésén, de nem annyira keményen, hogy ne lehetne hibákat találni a rendszerükben.

Az igazság az, hogy a Ripplenek valóban vannak problémái a centralizálás terén. A Ripple azt állítja, hogy nem teremtettek vagy birtokolnak xrp-t, de a forgalomban lévő xrp több, mint 60%-a az ő kezükben van.
A Ripple azt állítja, hogy az xrp egy nyílt forráskódú program, ami teljesen külön áll a Ripple cégtől és a cég a fejlesztőktől kapott nagy mennyiségű xrp-t.
A Forbes nyíltan támogatja a JPM koint, úgy tűnik ez az „elemzés” is csak egy olcsó próbálkozás a lejáratásra a JPMorgantől.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!