A Revolut vezérigazgatója tagadja a pénzmosás és gondatlanság vádját

-

Az Egyesült Királyságbeli digitális banki szolgáltatásokkal foglalkozó alkalmazás alapítója és vezérigazgatója tagadja a pénzmosási és gondatlansági vádakat egy március elsején közzétett blogposztban.

Olvastad már? Coinbase felhasználói adatok értékesítése

Az Egyesült Királyságbeli Telegraph újság a múlt héten azzal vádolta meg a Revolutot, hogy a cég igazgatói szándékosan megszüntették a pénzmosás elleni szoftverüket a tavalyi év során.

A Telegraph szerint a cég ezzel magára hívta az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozója, a Financial Conduct Authority (FCA) figyelmét

„A héten számos félrevezető hír jelent meg a médiában arról, hogy betartjuk-e az előírásokat” 
mondta Nik Storonsky, de nem tért ki a konkrét vádakra.

Storonsky szerint a Revolut visszatért a korábbi pénzmosás elleni rendszerükhöz, mivel a próbálkozás, hogy fejlesszék azt nem tudott felmutatni megfelelő eredményeket.

„Nem volt olyan alkalom, hogy ne tartottuk volna be a szükséges jogi és szabályozási követelményeket.
Minden tranzakciót tüzetesen átvizsgáltunk és megerősítettük, hogy nem történt semmiféle visszaélés.”

Storonsky hozzátette:

„Sajnos ezt a tényt elfelejtették megírni az eredeti cikkben.
A fejlesztés visszamondása nem járt semmiféle szankciós vagy pénzmosással kapcsolatos törvény vagy előírás megszegésével, ezért is nem szóltunk hivatalosan a szabályozó szerveknek.”

2017 végén a Revolut elkezdte támogatni a bitcoint, az ethert és a litecoint.
A cég hozzáállása élesen szembemegy a Monzoval, ami szintén egy banki szolgáltatásokkal foglalkozó applikáció és sokak szerint a Revolut riválisa.
A Monzo igyekszik minél inkább elhatárolódni a kriptopénzek világától.

„A személyes meglátásom, hogy a felhasználók igényeihez mérjük azt, hogy milyen szolgáltatásokat teszünk elérhetővé és az emberek nagy részét jelenleg nem érdeklik a kriptopénzek.”
-elmondta Jason Bates a Decrypt magazinnak február 28-án

Sokan megkeresték már a Monzot, hogy ne mondjon le a kriptopénzekről, azonban Bates azt mondta, hogy a kriptopénzek valóban nagyon fontosak lehetnek néhány korrupt országban, de a biztos anyagi intézményekkel rendelkező országokban az emberek inkább a biztonságosabb és stabilabb rendszereket választják.

Érdekességképpen, egy nemrég megjelent kutatás szerint a brit fogyasztók nagy százaléka ismeri vagy birtokol is kriptopénzeket.
A 18-24 év közötti korosztályban a megkérdezettek 36%-a ismer valakit, aki már vásárolt bitcoint.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!