Coinbase felhasználói adatok értékesítése

-

Christine Sandler, a Coinbase intézményi eladásokkal foglalkozó igazgatója kiállt a Coinbase nagy port kavaró döntése mellet.

Olvastad már? A Kroger fontolóra vette, hogy a kripto vehetné át a Visa helyét

A vitákat a Neutrino blokklánc adatelemző cég megvásárlása kavarta. Sandler a Cheddar nevű üzleti hírekkel foglalkozó csatornának adott interjút március elsején.

Sandler elmondta, hogy a korábbi adatszolgáltató ismeretlen feleknek árult adatokat a Coinbase felhasználóiról.
Ahogy megírtuk, az USA-beli Coinbase kriptotőzsde és tárcaszolgáltató február 19-én jelentette be a Neutrino megvásárlását.
A Neutrino megszerzésével az volt a cél, hogy a startup blokkláncelemzésre kifejlesztett eszközeivel javítsák a pénzmosás elleni védelmet és az ügyfélfelismerést.
A Neutrino megvásárlása gyorsan vitákat kavart, amikor kiderült a Neutrino társalapítóinak múltja.
Korábban együttműködtek a Hacking Team nevű reklámszoftver céggel, melynek kémprogramját számos kormány, bűnüldözési szerv és autoriter rezsim használta.
A közösség válasza az ügyre a #DeleteCoinbase hashtag megszületése volt, melyre Sandler azt reagálta, hogy a Coinbasenek mindenképpen szereznie kellett egy új adatszolgáltatót, mivel a korábbi szolgáltató visszaélt a felhasználói adatokkal.

„Ismerjük a Neutrino fejlesztőinek múltját, de ennek ellenére mindenképpen szolgáltatót kellett váltanunk.
Nagyon fontos volt számunkra, hogy megszabaduljunk a korábbi szolgáltatónktól, mivel az előző szolgáltatók ügyféladatokat árultak harmadik felek számára.
Ezért éreztük úgy, hogy ennek véget kell vetnünk és saját technológiát kell fejlesztenünk, hogy biztonságban tudjuk ügyfeleinket és adataikat.”

Sandler azt mondta, hogy a Neutrino technológiája „jelenleg piacvezető és a lehető legjobb a világon”, a cég felvásárlása lehetőséget nyújt arra, hogy ezeket az eszközöket mostantól a sajátjuknak nevezhessék, ezen felül az új fejlesztők tehetsége és tapasztalata is sokat jelent a Coinbase számára.

Sandler beszélt a ripple Coinbase Pro-s listázásáról is. Az hogy a ripple értékpapírnak számít-e még nincs eldöntve az USÁ-ban, ez sok problémát jelenthet a kaliforniai székhellyel üzemelő kriptotőzsdének.
Sandler elmondta, hogy 2018 júniusában megvásárolták a brókerséggel foglalkozó Keystonet, ami lehetővé teszi a tőzsde számára, hogy értékpapírokkal is kereskedhessen.

„Sokan szerették volna már, hogy hozzáadjuk a ripplet az oldalhoz.
Sok spekuláció övezte azt, hogy a ripple értékpapír-e vagy sem, főleg mivel mi nem vagyunk értékpapírokkal foglalkozó jogi szakértők.
Úgy éreztük, hogy akár mindkét oldalnak igaza lehet.”

A Ripple marketingvezetője közösségi médián osztotta meg, hogy a Coinbase döntése, hogy felkerül az xrp a Coinbasere oldalra független döntés volt.
Ezt azért osztotta meg, mert számos pletyka kezdett arról, hogy a Ripple fizetett azért, hogy a kriptopénz felkerüljön a tőzsdére.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
 Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!