Ethereum vs. Layer 2 tokenek: Melyik a jobb kripto befektetés?

-

A DeFi Report kriptoelemzője, Michael Nadeau, az Ethereum fejlődésének és a jelenlegi pozitív piaci körülmények kiemelésével indítja elemzését.

Hangsúlyozza, hogy az Ethereum hatékonyan skálázódik a Layer 2 (L2) megoldásokon keresztül, nyárra ETF kereskedést vár, és megjegyzi, hogy olyan befolyásos személyiségek, mint Larry Fink a tokenizációról beszélgetnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Plusz, mivel a potenciális kamatcsökkentések a láthatáron vannak, Nadeau úgy látja, hogy erős érvek szólnak amellett, hogy bikásan álljunk az Ethereumhoz.

Megkérdezi, hogy a befektetőknek érdemes-e Ethereumot (ETH), L2 tokeneket vagy mindkettőt tartaniuk. Az elemzőknek van néhány gondolata.

ethereum
Forrás: X

Az Ethereum (ETH) vagy a L2 tokenjei közül melyik a jobb?

Michael Nadeau X posztsorozata rávilágít a legjobb Layer 2 (L2) megoldások jelentős hozzájárulására és piaci pozíciójára az Ethereum ökoszisztémában.

Kiemeli, hogy az L2-ek jelenleg az Ethereum teljes értékének 15%-át tartják zárolva (TVL), és a tranzakciós díjak 15%-ához járulnak hozzá.

Emellett 4,7 szer több aktív címmel rendelkeznek, és 6,7-szer több napi tranzakciót bonyolítanak le, mint az Ethereum Layer 1 (L1), és kétszer annyi fejlesztői aktivitással rendelkeznek.

Mindezek ellenére az L2-ek az Ethereum token-tulajdonosainak mindössze 2,4%-át birtokolják, az Ethereum teljesen felhígított piaci tőkeértékének mindössze 9%-át képviselik, és a forgalomban lévő piaci tőkeértéknek mindössze 2,7%-át teszik ki.

Ez az eltérés arra utal, hogy az L2-ek az Ethereum hálózatra gyakorolt hatásukhoz képest alulértékeltek lehetnek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Befektetői érdeklődés az L2 tokenek iránt

Mélyreható elemzésével az elemző megjegyzi, hogy az L2 megoldásokban potenciális befektetési lehetőségek lehetnek, tekintettel növekvő jelentőségükre és jelenlegi alulértékeltségükre.

A befektetőknek érdemes megfontolniuk, hogy portfóliójukat úgy diverzifikálják, hogy mind az Ethereum (ETH), mind a vezető L2 tokeneket magukban foglalják, hogy maximalizálják az ökoszisztéma növekedésének és skálázhatósági előrelépéseinek való kitettséget.

Nadeau megvizsgálja, hogy a befektetők hajlanak-e az L2 tokenek birtoklására.

Megállapítja, hogy a token-tulajdonosok alapján az OP és az ARB a legnépszerűbb L2-projektek. Összehasonlításként: az Ethereumnak jelenleg több mint 123 millió token-tulajdonosa van.

Összefüggés az ETH árával

Befejezésül megemlíti, hogy az L2 tokenek korrelációt mutatnak az Ethereum árfolyamával is.

Az ARB korrelációs együtthatója az ETH-val 0,70, míg az OP-é 0,61, ami jelentős, de nem tökéletes korrelációt jelez.

Az Arbitrum (ARB) jelenleg a 39. helyen áll a CoinGecko listáján, 2 milliárd dolláros piaci sapkával.

Az elmúlt 24 órában 5,79%-kal emelkedett, 0,820238 dolláron kereskedik, a 24 órás kereskedési volumen 257 millió dollár volt.

Ezzel szemben az Optimism (OP) a 55. helyen áll, 1,92 dolláron kereskedik 248 millió dolláros 24 órás aktivitással. Mindkettő a piaci visszaesés ellenére a növekedés és a befektetői bizalom izzó jeleit mutatja.

Olvastad már? Fontos hírek: A Web3 hatásai Hong Kongban, a MTAUR felforgatja a kriptopiacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!