100 millió latin-amerikai használhatja majd a Lightning Networköt a Nubanknak köszönhetően

-

A Lightspark-integrációnak köszönhetően a Nubank Universal Money Address szabványát, amely egy e-mail-szerű címet ad a felhasználóknak a pénzküldéshez és -fogadáshoz.

A brazil Neobank, a Nubank partnerségre lépett a Lightspark fizetési platformmal, hogy 100 millió latin-amerikai ügyfele számára elérhetővé tegye a Bitcoin Lightning Network-öt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Lightspark június 25-én azt mondta, hogy a Nubankkal együttműködve megkezdték a Lightning „integrációját, feltérképezését és a potenciális termékek építését”, és „a jövőben többet is megosztanak majd”.

A Lightspark integrálni fogja az Universal Money Address szabványt is – a Lightningra épülő fizetési rendszert, amely a felhasználóknak egy e-mail-szerű címet ad a pénzátutaláshoz.

Az integráció része a neobank azon tervének, hogy nagyobb sebességű, alacsony költségű átutalásokat kínáljon a blokkláncon keresztül, mondta Thomaz Fortes, a Nubank Cripto ügyvezető igazgatója egy nyilatkozatban.

A Lightspark azóta foglalkozik a Lightning Network infrastruktúra kiépítésével a vállalkozások számára, amióta 2022-ben David Marcus, a PayPal korábbi elnök és társalapítója elindította a projektet.

Lightning Network
Forrás: X

A Lightspark szerint a Nubank integrációja „jelentős mérföldkő” a Lightning Network számára, mivel „drámai hatással lesz a teljes hálózati használatra akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van”.

A Nubankot a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathawaye is támogatja és 14 kriptovaluta kereskedését teszi lehetővé.

A bank novemberben lépett együttmüködésre a Circle stabilcoin-kibocsátóval, hogy bővítse az USD Coinhoz való hozzáférést.

Kriptoszolgáltatásait 2022 májusában vezette be, és ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy nettó eszközeinek 1%-át Bitcoinba fekteti.

A Nubank mintegy 92 millió ügyfele Brazíliában él, a fennmaradó 8 millió pedig főként Mexikóban és Kolumbiában.

A legtöbb kriptopénz-kereskedési volumenét a brazil real ellenében bonyolítják, amelyet a mexikói, argentin és kolumbiai peso követ, a Kaiko Research adatai alapján.

Olvastad már? A Metaplanet további bitcoint vásárolna

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!