A Metaplanet további bitcoint vásárolna

-

A Metaplanet 1 milliárd jen értékben kíván kötvényeket kibocsátani, hogy bitcoint vásároljon, ezzel növelve a tartalékát 241 bitcoinra. Ez a MicroStrategy módszerének a legjobb példája.

Fiat pénzből bitcoin vásárlás

A tokiói székhelyű Metaplanet bejelentette, hogy 1 milliárd jen, kb. 6,26 millió dollár értékben kíván kötvényeket kibocsátani, hogy újabb bitcoin-vásárlásokat finanszírozzon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég igazgatótanácsa jóváhagyta a lépést, hangsúlyozva, hogy a bitcoint hosszú távú tartalékként fogják kezelni, nem pedig kereskedésre. A kibocsátott kötvények éves hozama 0,5% lesz.

Metaplanet
Forrás: Google Finance

Ha a bitcoin ára évente több, mint 0,5%-kal emelkedik – amit szinte minden szakértő nagyon is valószínűnek tart – a Metaplanet szép nyereséget könyvelhet majd el.

A bejelentés hatására a Metaplanet részvényei 11,5%-kal 96 jenre emelkedtek, folytatva az idei év brutális menetelését, az 500%-os növekedést. És még csak június van.

Lassan, de biztosan

A bitcoin nemrégiben 40 napos mélypontot ért el, 2,6%-kal csökkent 63 ezer dollár alá, miután június elején közel 72.000 dollárt ért el.

Ha a Metaplanet most vásáro a kötvények bevételéből, majdnem 100 bitcoint szerezhetnek.

Ez a vásárlás hozzáadódik a jelenlegi 141,07 bitcoinos készletükhöz, amelyet a legutóbbi, június 11-i vásárlással növeltek.

Első pillantásra ez kicsinek tűnhet, de a 241 bitcoin valószínűleg több, mint bármely más japán vállalat birtokában lévő mennyiség. Nagyjából 241-gyel.

Semmi sem állíthatja meg ezt a vonatot

A Metaplanet először május közepén vásárolt 117 bitcoint a japán gazdasági nehézségekre hivatkozva.

Az átlagos vásárlási áruk 10,28 millió jen (65.365 dollár) volt bitcoinonként, így a jelenlegi árak mellett kissé veszteségesek a befektetési stratégiájukkal, de ez hosszú távon nem számít, mivel bevallottan nem akarnak eladni, nem akarnak kereskedni.

Összehasonlítva a MicroStrategy-vel a Metaplanet ugyanazt a forgatókönyvet követi, mivel ugyanarra a következtetésre jutottak a világgazdaság állapotát tekintve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A céges világban a MicroStrategy áll az élen, a legtöbb bitcoin birtoklásával, ami most 13,4 milliárd dollárt ér, és bár a Metaplanet tartaléka kisebb, már beléptek a nagyok közé, mert vásároltak, míg a magánszektor nagy részének még fel sem tűnt, hogy érdemes lehet.

Az úgynevezett játékelmélet bele van építve a Bitcoin protokolljába, mind az árra, mind az elfogadásra vonatkozóan.

Most pedig azt látjuk, hogy a legnagyobb vagyonkezelő társaságok bitcoinba fektetnek, és országok is törvényes fizetőeszközként fogadják el, így feltételezhető, hogy a bitcoin bizony itt fog maradni, már nem tűnik el.

Ez pedig azt jelenti, hogy minél előbb száll valaki fel a vonatra, annál nagyobb előnyre tehet szert a többiekkel szemben, annál nagyobb lehet a nyeresége. És most már a cégek is kezdik ezt felismerni.

Olvastad már? A Strike vezérigazgatója 1 millió dolláros Bitcoin árat jósol

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!