Elon Musk ünnepi tweetje elismerő reakciót váltott ki a kriptoközösségben

-

Elon Musk technológiai milliárdos ismét akaratlanul is összegyűjtötte a kripto szerelmeseinek visszajelzéseit a tweetjére

Már egy éve, hogy Elon Musk 2022 októberében megvásárolta a Twittert.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Olyan tweetet írt, amely az egyéves évfordulóra hívja fel a figyelmet, amióta lezárta az üzletet a közösségi média mikroblogging platformjának 44 milliárd dollárért történő megvásárlásáról.

„Szabadság” – írta a techmágnás, idézve saját tavaly október 28-i tweetjét, amelyben azt írta, hogy „a madár kiszabadult”, utalva az ikonikus kék madárra – a Twitter logójára.

Kiemelkedő változások, amelyeket Musk a Twitteren a vásárlás óta eszközölt

A Tesla vezérigazgatójának hosszú utat kellett bejárnia, mire az üzletet lezárta. Először is, 2022 nyarán a Twitter részvényeinek közel 10%-át szerezte meg, így ő lett a Twitter legnagyobb egyéni befektetője.

Ezután felkérték, hogy legyen az igazgatótanács tagja, de ezt az ajánlatot elutasította.

Ezt követően Musk felajánlotta, hogy megvásárolja a Twittert, de ajánlatát elutasították.

Ezt követően a Twitter beleegyezett a jövőbeli vásárlásba, de aztán Musk hirtelen visszalépett az üzlettől, és ezért beperelték.

Végül mégis 44 milliárd dollárt fizetett a közösségi médiaóriásért, és gyorsan elkezdte lefaragni a cég költségeit – rengeteg embert elbocsátott a felső vezetésből és az átlagos alkalmazottak közül, bezárta a helyi irodákat több országban.

Ezután Musk bevezette a kötelező 8 dolláros havi díjat a kék ellenőrző pipaért, amelyet korábban ingyen, de ködös érdemek alapján kaptak a felhasználók.

Musk lehetővé tette, hogy bárki rendelkezzen ezekkel, így növelve a cég bevételeit, amit azzal magyarázott, hogy a Twitter nem támaszkodhat kizárólag a hirdetőkre, ha nyereségről van szó.

Sok hirdető ezután elhagyta a Twittert, de fokozatosan elkezdtek visszatérni. Monetizációs és előfizetési funkciókat adtak hozzá.

Az előbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználók részesedjenek a hirdetésekből származó bevételekből, az utóbbi pedig azt, hogy havi díjakat kapjanak azoktól, akik úgy döntenek, hogy előfizetnek a tartalmaikra.

A Twitter-felhasználók immár hosszú bejegyzéseket is írhatnak (ez már nem egy fablog platform), és élőben streamelhetnek videókat.

A hang- és videohívási funkciókat most tesztelik. Végül a Twittert átnevezik X-re. 500 millió havi aktív felhasználóra tett szert.

A Twitter megvásárlásakor Elon Musk kijelentette, hogy fő célja, hogy visszaadja az embereknek a szólásszabadságot ezen a platformon.

A Twittert a „globális piactérhez” hasonlította, ahol az emberek beszélgethetnek egymással és megoszthatják egymással a véleményüket. Innen ered a tavaly közzétett tweetje, amelyben a „madár felszabadításáról” beszélt.

A kriptoközösség reakciója Elon Musk tweetjére

Ahogy az utóbbi időben gyakran megtörtént, Musk tweetje a kripto rajongók lelkes reakcióját váltotta ki követői körében (akikből elég sokan vannak, hiszen Musk a Twitter legtöbbet követett személye 161,1 millió követőjével).

Míg az X-főnök a szabadságról beszélt tweetjében, addig a Kraken tőzsde a maga módján reagált, a vezető kriptopénzt, a BTC-t említve:

„A Bitcoin a pénzügyi szabadsághoz tartozik, ahogyan az X a szólásszabadsághoz célozta meg”.

A Gost privacy coin csapata, amelyet a néhai John McAfee indított el, szintén megjelent a kommentszálban, és a projektjüket népszerűsítette.

Összességében a közösség megköszönte Musknak, hogy „felszabadította a madarat”, de a gyűlölködők is megjelentek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyik X-felhasználó azt kérdezte, hogy Musk szándékozik-e integrálni a Dogecoin-t az X-en, ahogyan arra már többször utalt a múltban.

Olvastad már? Egy brazil cég bunkert épít a kriptopénzek őrzésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!