A Bitcoin 2024-es kilátásai javulnak

-

A hosszú távú várakozások az elmúlt hetekben ismét visszakúsztak a Bitcoin (BTC) befektetői hangulatába.

Részben ez lehet az oka a közelmúltbeli bikás aktivitásnak, és meglepő módon a bálnák sem maradtak le.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most, hogy a Bitcoin hosszú távú kilátásai bikásabbnak tűnnek, a kriptopénz iránti kereslet kiegyenlítődött.

Az új adatok azt sugallták, hogy a kereskedők további emelkedést láthatnak a következő hetekben, mivel az intézményi kereslet visszatér.

Az IntoTheBlock elemzéséből kiderül, hogy a BTC iránti intézményi kereslet növekszik, és nemrég új, 2023-as csúcsot ért el.

Ezt jól mutatja a 100 000 dollár feletti értékű tranzakciók számának ugrásszerű növekedése.

A Bitcoin HODLing helyzetének értékelése

Az elemzők úgy vélik, hogy ez az új keletű intézményi kereslet valószínűleg a Bitcoin ETF-ek körüli izgalom eredménye.

Az intézményi kereslet visszatérése egybeesik a közelmúltbeli on-chain megfigyelésekkel.

Vegyük például a legnagyobb BTC-címek által tartott összeget. A legalább 100.000 BTC-vel rendelkező címek és az 1 millió BTC-t meghaladó címek az elmúlt két hétben agresszíven halmozták fel a Bitcoint.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Sőt, a bálnák közelmúltbeli felhalmozása azért tekinthető figyelemre méltónak, mert ugyanezen bálna-címek egyenlegei ismét a 2022. májusi szintek fölé emelkedtek.

Ez azért volt fontos, mert májusban és júniusban (2022) erőteljes kiáramlás volt tapasztalható a Terra LUNA és FTX összeomlása és az azt követő FUD miatt.

Az elmúlt két hétben megfigyelt bálna- és intézményi kereslet kiugrásának intenzitása utoljára 2023 januárjában volt megfigyelhető.

Továbbá a BTC Open Interest (OI) származtatott szegmensből származó nyílt érdeklődését vizsgálva egyértelmű volt, hogy a negatív finanszírozási ráták az elmúlt hetekben csökkentek.

bitcoin
Forrás: Hyblock Capital

A pozitív OI különösen az elmúlt hetekben érvényesült a növekvő bikás hangulat következtében.

Ugyanezek az adatok azonban azt mutatták, hogy a BTC OI-jának még van némi mozgástere, mielőtt elérné az elmúlt 12 hónapban megfigyelt legmagasabb szinteket.

A BTC iránti növekvő kereslet és a hosszú távú kilátások javára történő elmozdulás több HODLingot eredményezett. A BTC HODLolt vagy elveszett érmék metrika nemrég tetőzött a legmagasabb szinten 2023 eleje óta.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Bitcoin-bányászok egyenlegeiben is pozitív növekedést figyeltünk meg YTD alapon, ami igazodott a bizalom visszatéréséhez.

A bányászegyenlegekből az elmúlt napokban történt kiáramlások azonban rövid távú nyereségfelvételre utalhatnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mindazonáltal a fenti mérőszámok többsége kiemelte azt a tényt, hogy a Bitcoin-kereslet fokozatosan növekszik.

Ez azt jelenti, hogy a jövője egészségesebb hosszú távú bikás kilátások felé formálódik.

Olvastad már? A Ripple (XRP) megtörheti a kulcsfontosságú ellenállást és jelentős növekedést mutathat a jelenlegi piacon? A jogi fejlemények hatása.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!