Egyre több alkalmazott hagyja ott a Twittert

-

Elon Musk kétségtelenül felkavarta az állóvizet a Twitter közösségi oldalnál, a legújabb hírek arról szólnak, hogy a cég irodákat zár be, és alkalmazottakat bocsát el.

Musk a hét elején felkérte a dolgozókat, hogy napokon belül döntsék el, akarnak-e maradni vagy sem, mivel a továbbiakban kemény munkát vár el, és komoly teljesítményt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az alkalmazottak nagy része pedig nem akar annyit dolgozni, így inkább kiléptek, a jelentések szerint néhány százan.

Ennek hatására egyes irodákat időlegesen be kellett zárni.

A Twitter emellett azt is bejelentette, hogy a jövő hétig az alkalmazottaknak kifejezetten oda kell figyelni arra, hogy semmiféle belső céges információt ne osszanak meg a nagyközönséggel, a sajtóval, és senki mással se.

A Blind, egy munkahelyeket értékelő app által végzett felmérés alapján közel 180-an mondtak fel a vállalatnál.

Egy másik, ettől független felmérésben a válaszadók nagyjából fele úgy vélte, az alkalmazottak 50%-a fog felmondani a cégnél.

A jelentések szerint viszont nem csak az alkalmazottak mennek máshová, hanem a felhasználók között is tapasztalható némi vándorlás.

Az olyan alternatívák, mint például a Mastodon, új regisztrációk hullámát tapasztalták az utóbbi időben.

A decentralizált közösségi hálózat működése egymástól független, de együttműködő szervereken alapul, nyílt forráskódú program segítségével.

A hét elején a Mastodon úgy nyilatkozott, hogy Musk vásárlása után nagyjából egy millió új felhasználó regisztrált hozzájuk.

Kapcsolodó hír: Elon Musk nagy változásokat tervez a Twitteren

Egy MIT jelentés szerint pedig a Twitter aktív felhasználóinak a száma is nagyjából ennyivel csökkent ebben az időszakban.

A Twitter korábbi ügyvezetője, Jack Dorsey októberben jelentette be, hogy Bluesky Social néven új, decentralizált közösségi oldalt épít, amelyen a felhasználók kezelhetik az adataikat, és a regisztrált fiókok mozgathatók lesznek a nyílt forráskódú protokollok között.

Dorsey szerint a bitcoin-alapú platform valódi alternatítáv nyújthat majd a felhasználóknak a spambotoktól hemzsegő web2-es oldalak helyett.

Musk a héten úgy nyilatkozott, hogy valaki mással akarja végeztetni az ügyvezetői feladatokat a Twitternél, de Dorsey visszautasította, hogy ismét beüljön abba a székbe.

Musk mindenesetre úgy tweetelt a népszerű netes személyiség, Dave Portnoy kérdésére, hogy ő „nem nagyon aggódik a felhasználók elpártolásán, hiszen a legjobbak úgyis maradnak”.


Olvastad már? Megoszlanak a vélemények arról, hogy hogy alakul a bitcoin ára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!