Saját metaverzumot fejleszthet az Apple

-

Az Apple a héten olyan álláshirdetéseket tett közzé, amelyből sokan arra következtetnek, hogy a cég saját metaverzumot akar fejleszteni, legalábbis az irány majdnem egyértelműen errefelé mutat.

A Bloomberg jelentése alapján a cég olyan embereket keres, akik tartalmakat tudnak fejleszteni a saját kiadású, hamarosan debütáló VR headsetjükre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez az eszköz a pletykák szerint nagyfelbontású képet ad majd, több, mint 10 kamerával lesz felszerelve, és az Apple saját M2 csipje, az iparág egyik leggyorsabbja fogja hajtani.

A fejlesztőknek 3D virtuális valóságban kell majd alkotni, a cég saját VR részlegén, a Technology Development Group kötelékében.

Az egyik meghirdetett pozíció kifejezetten a 3D világépítésre szól.

Nem nehéz kitalálni, hogy ez alapján az Apple saját metaverzumon dolgozhat, hasonlóhoz, mint amilyen a Meta Horizon Worlds alkalmazása, amelyet a felhasználók birtokba vehetnek.

Az elvárt képességek között olyan mérnöki szaktudás van listázva, amely segítségével különböző keretrendszereket és eszközöket lehet létrehozni, amelyekkel 3D valóságot lehet modellezni.

Egy másik hirdetésben 3D videók platformjához keresnek fejlesztőket, amely videókat aztán a VR-eszközökön keresztül lehet elérni.

A Technavio nemrégiben adott ki egy publikációt, amelyben a metaverzumok témakörével, és ezek szórakoztatóipari jövőjével foglalkozott.

Az ő csapatuk is arra jutott, hogy a következő évek során a terület tovább fog fejlődni, a trend folytatódik, és az interaktív filmezés is valósággá válik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az Apple is belép a metaverzumba

A cég, a vezetősége már korábban is úgy nyilatkozott, hogy figyelemmel kísérik a különböző virtuális világok, metaverzumok területét.

Tim Cook, a cég vezetője szerint már maga ez a kifejezés is rengeteg különböző módon értelmezhető, és talán nem is szabad nagyon leegyszerűsíteni.

„Fontos, hogy az emberek meg tudják érteni, mi micsoda. Most én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy egy átlagember meg tudja nekem mondani, hogy egyáltalán mi is az a metaverzum.”

Cook ismert az AR, augmented reality iránti rajongásáról, és arról, hogy mit hozhat a fogyasztók számára a jövőben, hiszen a technológia alapvetően hatással lehet minden dologra.


Olvastad már? NFT is részt vesz a 2022-es F1-es zárófutamon

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Cennet Dereli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!