Saját metaverzumot fejleszthet az Apple

-

Az Apple a héten olyan álláshirdetéseket tett közzé, amelyből sokan arra következtetnek, hogy a cég saját metaverzumot akar fejleszteni, legalábbis az irány majdnem egyértelműen errefelé mutat.

A Bloomberg jelentése alapján a cég olyan embereket keres, akik tartalmakat tudnak fejleszteni a saját kiadású, hamarosan debütáló VR headsetjükre.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez az eszköz a pletykák szerint nagyfelbontású képet ad majd, több, mint 10 kamerával lesz felszerelve, és az Apple saját M2 csipje, az iparág egyik leggyorsabbja fogja hajtani.

A fejlesztőknek 3D virtuális valóságban kell majd alkotni, a cég saját VR részlegén, a Technology Development Group kötelékében.

Az egyik meghirdetett pozíció kifejezetten a 3D világépítésre szól.

Nem nehéz kitalálni, hogy ez alapján az Apple saját metaverzumon dolgozhat, hasonlóhoz, mint amilyen a Meta Horizon Worlds alkalmazása, amelyet a felhasználók birtokba vehetnek.

Az elvárt képességek között olyan mérnöki szaktudás van listázva, amely segítségével különböző keretrendszereket és eszközöket lehet létrehozni, amelyekkel 3D valóságot lehet modellezni.

Egy másik hirdetésben 3D videók platformjához keresnek fejlesztőket, amely videókat aztán a VR-eszközökön keresztül lehet elérni.

A Technavio nemrégiben adott ki egy publikációt, amelyben a metaverzumok témakörével, és ezek szórakoztatóipari jövőjével foglalkozott.

Az ő csapatuk is arra jutott, hogy a következő évek során a terület tovább fog fejlődni, a trend folytatódik, és az interaktív filmezés is valósággá válik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az Apple is belép a metaverzumba

A cég, a vezetősége már korábban is úgy nyilatkozott, hogy figyelemmel kísérik a különböző virtuális világok, metaverzumok területét.

Tim Cook, a cég vezetője szerint már maga ez a kifejezés is rengeteg különböző módon értelmezhető, és talán nem is szabad nagyon leegyszerűsíteni.

„Fontos, hogy az emberek meg tudják érteni, mi micsoda. Most én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy egy átlagember meg tudja nekem mondani, hogy egyáltalán mi is az a metaverzum.”

Cook ismert az AR, augmented reality iránti rajongásáról, és arról, hogy mit hozhat a fogyasztók számára a jövőben, hiszen a technológia alapvetően hatással lehet minden dologra.


Olvastad már? NFT is részt vesz a 2022-es F1-es zárófutamon

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Cennet Dereli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!