NFT is részt vesz a 2022-es F1-es zárófutamon

-

A Red Bull Racing egyértelműen dominálja az idei szezont, Max Verstappen már a második győzelmét várja, a november 20-i zárófutamon pedig, a Formula 1 történetében először, egy NFT is „részt vesz”.

A Red Bull egyik szponzora a Bybit tőzsde, idén februárban írták alá a megállapodást. Így a tőzsde egyike a maroknyi kriptós platformnak, amelyik F1 csapatot szponzorál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde logója az Azuki kollekció egyik NFT alkotás mellett tűnik majd fel, amely a „Lei the Lightning” nevet viseli.

Ez az eredeti Azuki gyűjtemény, egy 10 ezer darabos kollekció egyik eleme, amely jelenleg éppen eladó az OpenSea platformján, 9 ETH körüli áron.

A Red Bull által birtokolt változat egy limitált kiadású, alternatív token lesz, amely a Tezos blokkláncán lesz elérhető, a Bybit saját NFT piacterén.

Christian Horner, a Red Bull egyik képviselője elmondta, a sport világában egyre jobban mozgolódnak a web3-as projektek, újabb és újabb felhasználási módokat keresve.

„A web3 területe rendkívüli lehetőségeket tartogat, az ilyen kezdeményezések pedig pont erre világítanak rá. Ez a projekt a tökéletes kombinációja a kreativitásnak, innovációnak, és a szenvedélynek, mi pedig ugyanezeknek az elveknek akarunk megfelelni a pályán.”

A Formula 1 kifejezetten nagy támogatónak számít a kriptoiparban.

A Crypto.com júniusban kötött egy nagy szponzori megállapodást, szintén NFT és kriptopénz-partnerség keretein belül.

A Chiliz, a népszerű szurkolói tokeneket kibocsátó platform pedig több csapattal is együttműködésbe kezdett az elmúlt két évben.

2022 októberében a McLaren az OKX tőzsdével kötött megállapodást, Daniel Ricciardo pedig a szingapúrban rendezett Token 2049 eseményen is feltűnt.

Idén októberben más miatt is a hírekbe került az F1, több védjegy-oltalmi kérvényt is beadtak.

Ezekből arra lehet következtetni, hogy a kriptoipar berkein belül a Formula 1 a hozzá tartozó szellemi tulajdon teljes biztosítására törekszik.

Olvastad már? Újabb adag alvó bitcoin mozdult meg

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!