Újabb adag alvó bitcoin mozdult meg

-

A hét elején 3500 bitcoin került másik címre, ezek a coinok pedig 2011 óta először mozdultak meg.

A kriptopiac éppen az FTX-től érkező hírekkel volt elfoglalva, eközben viszont három olyan címről is tranzakciót indítottak, amelyek 2010 vagy 2011 során lettek létrehozva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hogy van-e bármiféle összefüggés az utalások, és a tőzsde bedőlése között, azt természetesen nem lehet tudni, de vélhetően nincs.

Egy évtizede a mostani mozgás az első, amelyet ezek a címek látnak. Alig pár nappal később 50 BTC lendült mozgásba, amely 2017 júliusa óta ült nyugodtan.

Ez a dátum nincs túl messze, a blokklánc elemzéséből viszont kiderül, hogy a valószínűsíthető tulajdonosa összesen 6522 bitcoint költött már el, és a cím egy olyan tárcához köthető, amelyet szintén 2011-ben hoztak létre.

A kérdéses bitcoin 2017-ben 18,7 millió dollárt ért, ma viszont ez a mennyiség 107 milliót jelent, azaz közel 472%-os nyereséget jelentene, ha a tulajdonosa piacra dobná ezt a mennyiséget.

2017 júliusában a bitcoin árfolyama a 2800 dolláros szinten mozgott.

Ha a tulajdonosa ugyanaz, mint az említett 2011-es címnek, akkor a titokzatos birtokos nagyjából 8,3 dolláros áron juthatott hozzá a coinok darabjához, amely a mai árfolyamokhoz viszonyítva elképesztően alacsonynak tekinthető.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A coinokat egyszerűen átküldték másik címre

A bitcoin a jelek szerint nem kerül eladásra, az utalás nem egy tőzsde címére ment, hanem egyszerűen két új címre lett átkönyvelve.

Ebből az egyik cím az úgynevezett visszajáró, tehát az egy darab UTXO-ból, amely a 6522 bitcoint tartalmazta, 460,57 ment a címzettnek, míg visszajáróként a fennmaradó 6061.83 egy másik címre került a tulajdonos tárcájában.

A tranzakcióval kapcsolatban még annyi az érdekes, hogy a résztvevő vagy résztvevők meg sem próbálták priváttá tenni.

A blockchair.com saját elemzőeszközei alapján az utalások úgynevezett „privacy rating” értéke nulla, azaz a magánszféra védelme szempontjából kritikusak.

Minden alkalommal, mikor a coinok így mozognak, a blokklánc elemzésével könnyen azonosítható az útvonal, hiszen az input és output értékek nyomon követhetők.

Azt is érdemes viszont megemlíteni, hogy az utalás és a visszajáró, mint kifejezés, inkább a technikára utal, nem pedig arra, hogy egészen biztosan valamiféle adásvétel zajlott le.

Az is lehetséges, hogy a tulajdonosuk egyszerűen csak új címeket akart, és ezért ketté bontotta az eredeti adagot.

Mivel a coinok olyan tárcából származnak, amelyben eredetileg 2011-ben jelentek meg, az is lehetséges, hogy a tárca került új tulajdonoshoz.

A tárca tulajdonosa ráadásul nem nyúlt hozzá a címhez tartozó BCH-hoz.

Az igényelhető 6522,40 bitcoin cash, nagyjából 680 ezer dollárnyi a jelenlegi árfolyamon, még mindig az adott címen tartózkodik.


Olvastad már? Chainlink (LINK) közel a kitöréshez

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!