Tim Draper pozitívan áll a 2023-as bitcoinárfolyam-előrejelzéséhez

-

Az FTX kriptotőzsde összeomlásának semmi köze a Bitcoin sikeréhez, mert a BTC decentralizált, az FTX pedig nem volt az, mondta Tim Draper.

A milliárdos kockázati tőkés és sorozatos blokkláncbefektető Tim Draper a kriptopénziparban a közelmúltban felmerült problémák ellenére sem adja fel a közeljövőre vonatkozó Bitcoin-előrejelzését.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Draper továbbra is kitart optimista jóslata mellett, miszerint a Bitcoin 2023-ban eléri a 250.000 dollárt az FTX által gerjesztett, folyamatban lévő kriptoválság ellenére.

„Nincs változás az árjóslatban. Még mindig 250.000 dollár jövő év elejére” – jelentette ki Draper a Cointelegraph-nak adott interjújában november 15-én.

Az FTX kriptotőzsde összeomlásának semmi köze a Bitcoin sikeréhez, mert Draper szerint a Bitcoin decentralizált, az FTX pedig nem volt az.

„Az FTX centralizált volt, egyetlen alapítóra támaszkodott” – jelentette ki a milliárdos befektető, utalva az FTX létrehozójára és korábbi vezérigazgatójára, Sam Bankman-Friedre. „Ha egy valuta centralizált – például egy központi bank [bocsátja ki] –, akkor egyetlen hibapontja van, és manipulálható is” – tette hozzá.

Draper szerint az FTX bukása csak további decentralizációt váltana ki a kriptóban, mivel a legutóbbi események ismét megmutatták a centralizáció legnagyobb sebezhetőségeit:

„Szerintem ez a fiaskó sokkal több Bitcoin-maximalistát fog előhozni. Vegyük észre, hogy a pénzed nincs biztonságban egy központosított rendszerben, legyen az kriptó vagy fiat.”

Draper hangsúlyozta a saját őrzés fontosságát is, ami összhangban van a decentralizáció elveivel.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A ugyanakkor bizalmát fejezte ki a centralizált Coinbase tőzsdével kapcsolatban, kijelentve:

„Én is letétbe helyezem a tokenjeimet a Ledgerrel és a Coinbase-zel. Egyikük sem használja a tokenjeimet kölcsönzésre vagy befektetésre.”

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, Draper először 2018-ban tette meg híres Bitcoin-előrejelzését, amelyben azt jósolta, hogy a BTC 2022 végére vagy 2023 elejére eléri a 250.000 dollárt.

A befektető azóta többször is megismételte jóslatát, figyelmen kívül hagyva a nagyobb medvepiacokat és a nagy kriptotőzsdék és befektetési cégek összeomlásából származó kieséseket.

A Bitcoin közeljövőbeli árfolyamával kapcsolatban azonban nem mindenki ugyanolyan optimista.

Egy Bitcoin-párti november 7-én a Twitteren kritizálta Draper előrejelzését, azzal érvelve, hogy egyértelmű, hogy a Bitcoin nem fogja elérni a 250.000 dollárt 2023 közepére.

Arra is felszólított, hogy tanuljunk a múltból, utalva a néhai John McAfee sikertelen Bitcoin-előrejelzésére.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao szerint az FTX fiaskója néhány évvel visszavetette a kriptoipart, és még több szabályozói ellenőrzés fog most következni.


Olvastad már? Ezt a szintet kell megtartania az Ethereumnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!