Ezt a szintet kell megtartania az Ethereumnak

-

Az Ethereum (ETH) további csökkenése fokozódhat annak ellenére, hogy értékének több mint 23%-át veszítette 1261 dolláron az elmúlt hét napban.

A láncon belüli adatok szerint a Glassnode felfedte, hogy az Ethereum teljes beáramlási mennyisége jelentősen csökkent november 9-e óta.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A csökkenés határozottan nem hiányzott abból a bizalmatlanságból, amely az FTX összeomlása óta megrázta az ökoszisztémát .

Ezekkel az alacsony devizabetétekkel ez arra utalt, hogy több befektető keres más lehetőségeket az ETH tárolására.

Bár ezek az adatok kisebb eladási nyomásra utalhatnak, valószínűleg sokkal kisebb aktivitás volt az oka ennek a csökkenésnek.

ethereum

Forrás: glassnode.com

A tőzsdei kereskedés iránti érdektelenség mellett a származékos piac sem maradt ki.

A Glassnode további feltárása azt mutatta, hogy a határidős ügyletek volumene az elmúlt 24 órában rendkívül negatív érték volt az összes tőzsdén

Ez az egyik legrosszabb kamatszintet jelezte 2022 kezdete óta. Ennélfogva ez a láncon belüli státusz, ha nem is javul a következő napokban, igazodhat a további árcsökkenés lehetőségéhez.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Jelen pillanatban a láncon belüli adatelemző platform felfedte, hogy a 30 napos piaci érték a realizált értékhez (MVRV) aránya -7,723% volt. Ezen az értéken ez arra utalt, hogy az ETH-befektetők a közelmúltban veszteségesek voltak.

Ráadásul a korábban, különösen a tőzsdéken begyűjtött nyereség most romokban hevert. Hasonlóképpen, az MVRV Z-pontszáma -0,0263 volt negatív.

Így a realizált felső érték nagy potenciállal bírt, hogy többet érjen, mint a hígítatlan piaci kapitalizáció.

ethereum

Forrás: tradingview.com

Az exponenciális mozgóátlag (EMA) jelzései azonban azt mutatták, hogy itt az ideje a korrekciónak.

Ez annak köszönhető, hogy az 50 EMA (fehér) már a 20 EMA (zöld) fölé ért.

Amennyiben az 1189 dolláros zóna elengedi az Ethert, az eladók végre átvehetik az irányítást a piac felett, és az ár lejjebb csökken, mint a jelenlegi 1200 dolláros jelenlegi régió.

Közép- és hosszú távon a 200 EMA (sárga) azt jelezte, hogy a korrekció végül az árak élénküléséhez vezet.

Mindazonáltal szükséges lehet az óvatosság, mielőtt azt feltételeznénk, hogy a csökkenés elkerülhetetlen esemény lenne.


Olvastad már? Hezitáló Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!