A Tesla vezetője elmondta, a Dogecoin alkalmas arra, hogy pénzként használják. Tette ezt az optimista kijelentést annak ellenére, hogy a kriptopiac a héten nagymértékű esést tapasztalt.

Musk azt is elmondta, hogy a Twitteres vásárlás egyelőre várakozó állásponton van, mivel most azt vizsgálják, hogy mennyi a hamis regisztrációk száma.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az előzetes becslések alapján a felhasználók kevesebb, mint 5%-a csupán az, aki nem valódi ember, hanem automata fiók.

Musk a Dogecoint arra válaszul említette meg, hogy az eredeti vicctoken alapítója, Billy Markus elmondta, ő azért kedveli a Dogecoint, „mert pontosan lehet tudni róla, hogy hülyeség”. Musk viszont úgy véli, van benne potenciál.

Korábban már tweetelt arról, hogy a DOGE jól használható fizetésre, a BTC viszont jobb értéktároló. Musk már korábban is ismert volt a Dogecoin-rajongásáról, a projektet nevezte már „az emberek kriptójának” is.

Már 2019 áprilisában elkezdett foglalkozni ezzel, egy akkori tweetjében megosztotta, hogy „vélhetően a DOGE a kedvenc kriptója, mert eléggé menő”, és azt is elmondta, hogy bitcoin és ether mellett birtokol dogecoint is.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Szünet van a Twitteres egyeztetésekben

A Tesla vezetője 44 milliárd dolláros ajánlatot tett a Twitter megvásárlására, ezt pedig a cég elfogadta. Azóta már több módszer is szóba került, hogy hogyan lehetne javítani a platform működésén.

A héten viszont Musk bejelentette, a tárgyalások szünetelnek.

„A Twitter felvásárlásában szünet állt be, most azt próbáljuk kideríteni, hogy a hamis felhasználói fiókok tényleg mindössze 5%-ot tesznek-e ki. De mindenképpen meg akarom vásárolni.”

Musk egyik legnagyobb baja az, hogy idegesítik a spambotok, különösen a kriptósok, szerinte ez a platform legfőbb problémája. Mark Cuban, az ismert milliárdos azt javasolta, hogy a Dogecoin segítségével meg lehetne oldani ezt a helyzetet, az ötletét pedig Musk is kivitelezhetőnek tartja.

Elmondása szerint pedig akár a Twitter Blue szolgáltatásért is lehetne dogecoinnal fizetni.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!