A Terra társalapítója, Do Kwon ragaszkodott ahhoz, hogy nem profitált a hálózat LUNA kriptopénzének és UST stabilcoinjának összeomlásából.

Do Kwon agresszív közösségi médiastratégiájáról ismert, de a Terra társalkotója az elmúlt napokban szokatlanul csendben volt, miközben a hálózat katasztrófába sodródott.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ma, órákkal azután, hogy Kwon a hálózat kutatási fórumán egy „Terra ökoszisztéma felélesztési tervet” javasolt, két nap után először tért vissza a Twitterre, hogy szomorúságát fejezze ki a dolgok alakulása miatt.

„Megszakad a szívem a fájdalom miatt, amit a találmányom okozott mindannyiótoknak” tweetelte, és kijelentette, hogy ideje nagy részét telefonon töltötte azokkal, akiket „tönkretett az UST depegging”.

Az UST, egy alulbiztosított stabilcoin, amelyet úgy terveztek, hogy a Terra LUNA kormányzati tokenjével való égetési mechanizmuson keresztül tartsa fenn a paritást az amerikai dollárral,  múlt hétvégén lecsúszott a pegről.

Bár a Terra 1,5 milliárd dolláros kölcsönt mozgósított a tartalékalapjából, miközben az egész kriptopénzpiac zuhanni kezdett, ez nem volt elég ahhoz, hogy az UST-t 1,00 dolláron tartsa.

Az árfolyam tovább zuhant, magával rántva a LUNA-t is. A stabilcoinnal most 0,20 dollár alatt kereskednek, a LUNA pedig a cent töredékét éri. A Terra blokklánc eközben szünetel, amíg a közösség eldönti, hogyan tovább.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Kwon a mai Twitter-szálat arra használta fel, hogy újra felvesse a javaslatát, amely a Terra blokklánc UST stabilcoin nélküli újjáépítését és a LUNA tokenek újraosztását foglalja magában.

Sokan pénzt vesztettek a Terra bukásán, és bár Kwon nem részletezi a saját veszteségeit, azt állította: „Sem én, sem egyetlen intézmény, amelyhez kötődöm, nem profitált semmilyen módon ebből az incidensből. Nem adtam el sem Lunát, sem UST-t a válság alatt.”

Kwon bűnbánata szöges ellentétben áll azzal a hangnemmel, amelyet a válságot megelőző napokban és hetekben ütött meg.

Az egyik széles körben megosztott példában május 9-én Kwon ezt írta:

„Anon, meghallgathatnád a CT influensoorokat arról, hogy az UST már a 69. alkalommal depeggelt. Vagy gondolhatnál arra, hogy most már mindannyian szegények, és elmehetnél inkább futni.”

Olvastad már? Rekordot döntött a bányászat nehézsée 31,251 billiós értékkel

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!