A BTC legutóbbi hálózati nehézségi rekordja szinte lehetetlenné teszi, hogy a rossz szereplők átvegyék a hashráta több mint 50%-át.

Tovább távolodva a blokklánc elleni tervezett támadásokkal kapcsolatos aggodalmaktól, a Bitcoin (BTC) hálózata új bányászati nehézségi rekordot állított fel 31,251 billiós értékkel – ezzel a történelem során először lépte át a 30 billiós határt.

A Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto a BTC-hálózat biztonságát a BTC-bányászok decentralizált hálózata révén garantálta, akiknek feladata a tranzakciók jogszerűségének megerősítése és az új blokkok bányászása.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Tekintettel a kiterjedt közösségi támogatásra – a fejlesztőktől a hodlereken és a kereskedőkön át a bányászokig –, amely több mint 13 évet ölel fel, a BTC-hálózat egy történelmi 10 hónapos rali tanúja volt, amikor elérte a 31,251 billió bányászati nehézséget.

Bitcoin hálózati nehézség. Forrás: BTC Bitcoin: Blockchain.com

A bányászati nehézség védi a BTC-ökoszisztémát az olyan hálózati támadások ellen, mint a double-spending, amikor a rossz szereplők megpróbálják visszafordítani a megerősített tranzakciókat a BTC-blokkláncon keresztül.

A nagyobb bányászati nehézség nagyobb számítási teljesítményt követel a bányászoktól a tranzakciók megerősítéséhez a BTC-hálózaton keresztül.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ennek eredményeképpen a BTC legújabb hálózati nehézsége szinte lehetetlenné teszi, hogy a rossz szereplők a hashráta több mint 50%-át képviseljék.

A blockchain.com szerint a BTC-hálózat a cikk írásakor 220,436 millió terahash/másodperc (TH/s) teljesítményt ért el.

Bitcoin teljes hashráta. Forrás: Blockchain.com

A kriptoközösségnek a folyamatos célzott támadásokkal és az aktív medvepiaccal kapcsolatos aggodalmai ellenére a BTC továbbra is a legellenállóbb blokklánchálózatként pozicionálja magát.

A jelentések szerint nagyjából 1,4 milliárd dollár értékű BTC-t mozdítottak el egy Luna Foundation Guard (LFG) nevű tárcából, mivel a közösség bejelentette, hogy „proaktívan meg akarja védeni az UST peg stabilitását [és] a tágabb Terra-gazdaságot”.

A Terra tokenek ökoszisztémája zuhanórepülésbe került, amikor a UST stablecoin a kezdeti 1 dolláros értékéről néhány nap alatt közel 0 dollárra esett vissza, ami felzúdulást váltott ki a LUNA- és UST-befektetők körében.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Míg a Terra társalapítója, Do Kwon a piaci összeomlást a protokoll elleni összehangolt támadásnak tulajdonította, az UST és LUNA ökoszisztémák felélesztésére vonatkozó jelenlegi tervek a BTC-k igény szerinti megvásárlását és újraelosztását foglalják magukban.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!