Rekordot döntött a bányászat nehézsège 31,251 billiós értékkel

-

A BTC legutóbbi hálózati nehézségi rekordja szinte lehetetlenné teszi, hogy a rossz szereplők átvegyék a hashráta több mint 50%-át.
Tovább távolodva a blokklánc elleni tervezett támadásokkal kapcsolatos aggodalmaktól, a Bitcoin (BTC) hálózata új bányászati nehézségi rekordot állított fel 31,251 billiós értékkel – ezzel a történelem során először lépte át a 30 billiós határt.
A Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto a BTC-hálózat biztonságát a BTC-bányászok decentralizált hálózata révén garantálta, akiknek feladata a tranzakciók jogszerűségének megerősítése és az új blokkok bányászása.

Tekintettel a kiterjedt közösségi támogatásra – a fejlesztőktől a hodlereken és a kereskedőkön át a bányászokig –, amely több mint 13 évet ölel fel, a BTC-hálózat egy történelmi 10 hónapos rali tanúja volt, amikor elérte a 31,251 billió bányászati nehézséget.

Bitcoin hálózati nehézség. Forrás: BTC Bitcoin: Blockchain.com

A bányászati nehézség védi a BTC-ökoszisztémát az olyan hálózati támadások ellen, mint a double-spending, amikor a rossz szereplők megpróbálják visszafordítani a megerősített tranzakciókat a BTC-blokkláncon keresztül.
A nagyobb bányászati nehézség nagyobb számítási teljesítményt követel a bányászoktól a tranzakciók megerősítéséhez a BTC-hálózaton keresztül.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ennek eredményeképpen a BTC legújabb hálózati nehézsége szinte lehetetlenné teszi, hogy a rossz szereplők a hashráta több mint 50%-át képviseljék.
A blockchain.com szerint a BTC-hálózat a cikk írásakor 220,436 millió terahash/másodperc (TH/s) teljesítményt ért el.

Bitcoin teljes hashráta. Forrás: Blockchain.com

A kriptoközösségnek a folyamatos célzott támadásokkal és az aktív medvepiaccal kapcsolatos aggodalmai ellenére a BTC továbbra is a legellenállóbb blokklánchálózatként pozicionálja magát.
A jelentések szerint nagyjából 1,4 milliárd dollár értékű BTC-t mozdítottak el egy Luna Foundation Guard (LFG) nevű tárcából, mivel a közösség bejelentette, hogy „proaktívan meg akarja védeni az UST peg stabilitását [és] a tágabb Terra-gazdaságot”.
A Terra tokenek ökoszisztémája zuhanórepülésbe került, amikor a UST stablecoin a kezdeti 1 dolláros értékéről néhány nap alatt közel 0 dollárra esett vissza, ami felzúdulást váltott ki a LUNA- és UST-befektetők körében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg a Terra társalapítója, Do Kwon a piaci összeomlást a protokoll elleni összehangolt támadásnak tulajdonította, az UST és LUNA ökoszisztémák felélesztésére vonatkozó jelenlegi tervek a BTC-k igény szerinti megvásárlását és újraelosztását foglalják magukban.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!