Május 13-án a Crypto.com hirtelen megtiltotta a felhasználóknak a kereskedést, miután egy belső eszköz észlelte, hogy a rendszer hibás árfolyamokat jegyez a LUNA esetében.

A Crypto.com egyike volt azon kevés kriptotőzsdéknek, amelyek nyitva tartották a LUNA kereskedéseket, mivel a Terra halálspiráljában a LUNA és a UST stablecoin árfolyama menthetetlenül összeomlott.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Crypto.com mobilalkalmazásának technikai hibája azonban lehetővé tette, hogy a felhasználók egy pillanatra 30-40-szeres nyereséggel megússzák a LUNA-kereskedéseket.

Pénteken a Crypto.com hirtelen eltiltotta a felhasználókat a kereskedéstől, miután egy belső eszköz észlelte, hogy a rendszer valamilyen hiba miatt helytelen árakat jegyez a LUNA esetében.

Éppen amikor a Crypto Twitter elkezdett aggódni a tőzsdei kereskedési visszafordulások miatt, Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója részleteket fedett fel egy olyan hibáról, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy hatalmas nyereséggel ússzák meg.

Marszalek szerint azok a felhasználók, akik „abban az 59 percben” kereskedtek, jogosultak a LUNA tokenek piaci árán történő visszavásárlási opcióra, ami azóta a cikk írásakor 0,0004685 dollárra esett. Fontos megjegyezni, hogy a LUNA április 5-én érte el minden idők legmagasabb, közel 120 dolláros piaci árát.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Marszalek megjegyezte:

„A kiváltó ok több külső tényező kombinációja volt (a Luna halálspirál miatti változások, kivonások & a teljes Luna-lánc leállása), amelyek együttesen olyan árfolyam-ingadozásokhoz vezettek, amelyeket jellemzően az index árazásnak kellene felfognia, de nem így történt”.

A LUNA-kereskedési hibával kapcsolatos egynapos felülvizsgálat után Marszalek arról tájékoztatott, hogy „minden felhasználói fiókot újra engedélyeztek.”

Miközben a Crypto.com visszafordította a LUNA-tranzakciókat, a vállalat 10 dollár értékű saját tokenjét, a Cronost (CRO) ajánlotta fel jóindulatú gesztusként az érintett befektetőknek.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A LUNA árfolyamának több mint 99%-os összeomlásával a Terra blokklánc validátorai hivatalosan leállították a hálózatot, amelynek célja a governance támadások megelőzése volt.

A validátorok várhatóan csak azután indítják újra a hálózatot, hogy egy új javítást hajtottak végre a további delegálások letiltása érdekében.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!