Elon Musk: „Bolondság” kihagyni a nem fiat befektetéseket

-

A reálkamat folyamatos csökkenése miatt a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk úgy véli, hogy „csak egy bolond” hagyja figyelmen kívül az alternatív befektetési lehetőségeket.
Február 19-én Musk válaszolt Changepeng Zhao Binance-CEO Bloombergnek tett észrevételeire, amelyekben CZ meglepődését fejezte ki a Tesla ügyvezetőjének Dogecoinra vonatkozó „gung-ho” kijelentése miatt.

Musk a Twitteren azt állította, hogy az aktuális kamatlábakat mérlegelve „csak a bolondok” nem keresnek fiat alternatívákat befektetéseikhez.
Az interjúban CZ arra utalt, hogy a Tesla nemrégiben hozott döntése – mely szerint 1,5 milliárd dollárt, azaz készpénzvagyonának 7,7%-át fekteti bitcoinba – valószínűleg Musk meggyőződését és támogatását fejezi ki a bitcoin jövőjével kapcsolatban.
Twitteren Musk így fogalmazott:

„A Tesla döntése nem tükrözi közvetlenül a véleményemet. Egy S&P500 vállalat számára elég kalandos, ha rendelkezik némi bitcoinnal is, ami egyszerűen egy készpénznél jobb likviditási forma.”

Válaszul Musk célzására, miszerint a DOGE-ot többre értékeli a bitcoinnál, Samson Mow, Blockstream-CSO így reagált:

„Csak szomorú vagy, hogy nem vettél korábban.”

Musk hozzátette, hogy ostobaság lenne nem alternatív befektetéseket keresni, miközben „a fiat devizáknak negatív reálkamatuk van.”

„Amikor a fiat devizáknak negatív a reálkamata, csak egy bolond nem nézelődik máshol. A bitcoin majdnem akkora hülyeség, mint a fiat pénz. Kulcsszó a ’majdnem’.”

Az „r/Wallstreetbets” által vezetett akciók után sokan Elon Musk Twitter-fiókját tekintették a Dogecoin-rali katalizátorának, amely január végén a mémcoint célozta meg, miközben Musk „a nép kriptójának” nevezte a Dogecoint.

Musk február 15-i tweetjében azonban arra figyelmeztetett, hogy a Dogecoin-kínálat nagy része kevés bálna kezében koncentrálódik, és felajánlotta, hogy fizet a legnagyobb DOGE-tulajdonosoknak tárcáik érvénytelenítéséért.

Olvastad már? Megregulázná a kriptót az új amerikai pénzügyminiszter

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!