Elon Musk: „Bolondság” kihagyni a nem fiat befektetéseket

-

A reálkamat folyamatos csökkenése miatt a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk úgy véli, hogy „csak egy bolond” hagyja figyelmen kívül az alternatív befektetési lehetőségeket.
Február 19-én Musk válaszolt Changepeng Zhao Binance-CEO Bloombergnek tett észrevételeire, amelyekben CZ meglepődését fejezte ki a Tesla ügyvezetőjének Dogecoinra vonatkozó „gung-ho” kijelentése miatt.

Musk a Twitteren azt állította, hogy az aktuális kamatlábakat mérlegelve „csak a bolondok” nem keresnek fiat alternatívákat befektetéseikhez.
Az interjúban CZ arra utalt, hogy a Tesla nemrégiben hozott döntése – mely szerint 1,5 milliárd dollárt, azaz készpénzvagyonának 7,7%-át fekteti bitcoinba – valószínűleg Musk meggyőződését és támogatását fejezi ki a bitcoin jövőjével kapcsolatban.
Twitteren Musk így fogalmazott:

„A Tesla döntése nem tükrözi közvetlenül a véleményemet. Egy S&P500 vállalat számára elég kalandos, ha rendelkezik némi bitcoinnal is, ami egyszerűen egy készpénznél jobb likviditási forma.”

Válaszul Musk célzására, miszerint a DOGE-ot többre értékeli a bitcoinnál, Samson Mow, Blockstream-CSO így reagált:

„Csak szomorú vagy, hogy nem vettél korábban.”

Musk hozzátette, hogy ostobaság lenne nem alternatív befektetéseket keresni, miközben „a fiat devizáknak negatív reálkamatuk van.”

„Amikor a fiat devizáknak negatív a reálkamata, csak egy bolond nem nézelődik máshol. A bitcoin majdnem akkora hülyeség, mint a fiat pénz. Kulcsszó a ’majdnem’.”

Az „r/Wallstreetbets” által vezetett akciók után sokan Elon Musk Twitter-fiókját tekintették a Dogecoin-rali katalizátorának, amely január végén a mémcoint célozta meg, miközben Musk „a nép kriptójának” nevezte a Dogecoint.

Musk február 15-i tweetjében azonban arra figyelmeztetett, hogy a Dogecoin-kínálat nagy része kevés bálna kezében koncentrálódik, és felajánlotta, hogy fizet a legnagyobb DOGE-tulajdonosoknak tárcáik érvénytelenítéséért.

Olvastad már? Megregulázná a kriptót az új amerikai pénzügyminiszter

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!