Elon Musk eladatná a bálnákkal a DOGE készletüket

-

A népszerű milliárdos úgy nyilatkozott, hogy ha a Dogecoin eloszlása nem lesz igazságosabb a jövőben, akkor nem biztos, hogy továbbra is jó véleménnyel lesz róla.
Emiatt egy tweetben arra bíztatta a nagy tárcák tulajdonosait, hogy adják el a készleteik nagy részét, hogy egyenletesebbé váljon az eloszlás.

Lehet, hogy viccként indult, de a DOGE valódi árfolyammal rendelkezik, sokmilliárdos kapitalizációval, és a bálnák létezése is egyértelmű. A napokban jelezte valaki a közösségből Twitteren, hogy mindössze egy tárca birtokolja a készlet 27%-át, ez pedig összesen 1,8 milliárd dollárt jelent.
A top20 tárca pedig összességében a készlet több, mint 50%-a felett rendelkezik, 3,5 milliárd dollárnyi DOGE birtoklásával.
Természetesen ezek tőzsdék is lehetnek, amelyek értelemszerűen több felhasználó coinjait tartják, de egyelőre ezt nem lehet biztosan tudni.
Musk úgy nyilatkozott, hogy ennek a helyzetnek változnia kellene.

„Ha a nagy tulajdonosok eladják a coinjaik nagy részét, a projekt megkapja a teljes támogatásomat. Véleményem szerint a Dogecoinnal ez a vagyonkoncentráció az egyetlen baj.”


Ezt a nézetet a milliárdos többször is megerősítette. Egy másik Twitter-felhasználó is úgy fogalmazott, ha a bálnák, a nagy tulajdonosok nem adják el a coinjaikat, hanem továbbra is tartják azokat, az egész projekt elveszítheti Musk támogatását. Musk pedig fel is tűnt a kommentelők között, és egyetlen szóval reagált, „Igen”.
Az összes többi coinhoz hasonlóan a DOGE esetében is probléma, ha nagy mennyiség koncentrálódik kevés tárcában.
Mivel ezek a készlet-oldalon sokszor nem jelentkeznek, a piaci ár mesterségesen mehet felfelé. Mikor pedig ezek a nagy játékosok úgy döntenek, hogy ideje eladni, pillanatok alatt a földbe döngölhetik a árfolyamot.


A Dogecoin 2013-ban indult útjára, elsősorban az akkor kriptopénzek körül kialakult felhajtás kigúnyolására, kifigurázására. A szimbólumukat is ez alapján választották, így lett a japán Shiba Inu fajta képe a projekt jele.
A létrehozásakor a bitcoin működését vették alapul, tehát annak ellenére, hogy viccként indult, mint projekt, ténylegesen használható. Így az eltelt évek során sok milliárd dolláros kapitalizációjú eszközzé nőtte ki magát, és nagy népszerűségnek örvend.
Nemrégiben pedig Elon Musk mellett, és talán a ő hatására (aki amúgy „a Dogecoin ügyvezetője” címen is emlegetve van néha) több híresség, rapper, celeb is beállt a sorba, és elismerően nyilatkoztak a projektről, a sokmillió követőjük számára.

Emiatt az árfolyam a 0,004 dollárról nemrégiben egészen a 7-8 centig emelkedett, mindössze két hónap leforgása alatt.
De vajon a bálnák el fogják adni a coinjaikat, hogy a DOGE tényleg „az emberek kriptója” legyen? Musk szerint mindenesetre így kellene lennie.

Olvastad már? Mark Cuban azt jósolja, hogy a blokklánc az új internet

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Goodread Bio
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!