Több billió dollárnyi veszteséget okozhat Indiának a kriptotiltás egy neves kereskedő szerint

-

Balaji Srinivasan, a Coinbase volt technolgógiai vezetője arra figyelmeztetett, hogy a közelgő indiai bitcoin- és kriptotiltás a „pénzügyi internet” betiltását jelenti.
A Coinbase volt technológiai vezetője, Balaji Srinivasan úgy véli, hogy a nemsokára esedékes indiai kriptotiltás az internet betiltásához hasonló, és hogy mindez több billió dollárnyi veszteséget okozhat az ország számára.

Egy, a The CapTable-nek adott interjújában Srinivasan azt mondta, hogy a bitcoin és más kriptopénzek közelgő tiltása következtében több billió dollárnyi tőke áramolhat a közeli, ázsiai piacokra.

„Nagyon fontos, hogy a tiltás (India arra vonatkozó terve, hogy betiltsa a kriptopénzek birtoklását, kereskedését és bányászását) ne lépjen jögerőrőe. Mindenféle túlzás nélkül ez egy több billió dlláros tévedés lenne India számára.”

Csütörtökön egy magát megnevezni nem kívánó pénzügyminiszter a Bloombergnek elmondta, hogy a közelgő tiltás nagyon valószínű, hozzátéve, hogy a kriptobirtokosoknak 3-tól 6 hónapig terjedő időszakban lehetőségük lesz arra, hogy vagyonjukat legitim csereeszközökre alakítsák.
A kriptoopénzeket és digitális valutákat szabályozó törvényjavaslatot még január végén mutatták be, és a tiltáson túl megalapozza annak a hivataloss digitális valutának a jogi talaját, amelyet az indiai jegybank készül kibocsátani.
Az angyalbefektető vállalkozó Srinivasan azt mondta, hogy India végső soron 20%-os veszteséggel számolhat az elkövetkező 5 éven belül, ha a tiltás keresztülmegy a parlamenten.
Az Andreessen Horowitz volt vezető partnere azt mondta, hogy a kriptopénzek tiltása valósággal megállítaná azt a folyamatot, hogy a „pénzügyi internet” gyökeret verjen Indiában.

„India akár 20%-kal is szegényebb lehet ennek következtében az elkövetkező 5 évben. Ez olyan, mint betiltani az internetet 5 évvel ezelőtt. A veszteség nagyon nagy lesz. […] Több szempontból is nagy visszarántás lenne gazdaság szabadabbá tételében. Ez alapvetően azt jelentené, hogy megtiltanák a pénzügyi internet országba való belépését. Ezzel pedig még csak a kívánt hatást sem fogják elérni.”

Habár a tiltás minden kriptobirtokost érint, kisebb hatással lesz a magánszemélyekre, mint a vállalati kereskedőkre és üzletemberre.

Hidegtárcák felhasználásával, valamint a privát kulcsuk feletti irányítás visszaszerzésével az indiai lakosok ennek ellenére potenciálisan bármilyen rendszabályt megkerülhetnek, de egyértelmű nehézségekkel kell majd szembenézniük, ha esetleg pénzt szeretnének majd felvenni.

Olvastad már? Bálint-napon újra rekordot döntött a Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!