Balaji Srinivasan, a Coinbase volt technolgógiai vezetője arra figyelmeztetett, hogy a közelgő indiai bitcoin- és kriptotiltás a „pénzügyi internet” betiltását jelenti.

A Coinbase volt technológiai vezetője, Balaji Srinivasan úgy véli, hogy a nemsokára esedékes indiai kriptotiltás az internet betiltásához hasonló, és hogy mindez több billió dollárnyi veszteséget okozhat az ország számára.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy, a The CapTable-nek adott interjújában Srinivasan azt mondta, hogy a bitcoin és más kriptopénzek közelgő tiltása következtében több billió dollárnyi tőke áramolhat a közeli, ázsiai piacokra.

„Nagyon fontos, hogy a tiltás (India arra vonatkozó terve, hogy betiltsa a kriptopénzek birtoklását, kereskedését és bányászását) ne lépjen jögerőrőe. Mindenféle túlzás nélkül ez egy több billió dlláros tévedés lenne India számára.”

Csütörtökön egy magát megnevezni nem kívánó pénzügyminiszter a Bloombergnek elmondta, hogy a közelgő tiltás nagyon valószínű, hozzátéve, hogy a kriptobirtokosoknak 3-tól 6 hónapig terjedő időszakban lehetőségük lesz arra, hogy vagyonjukat legitim csereeszközökre alakítsák.

A kriptoopénzeket és digitális valutákat szabályozó törvényjavaslatot még január végén mutatták be, és a tiltáson túl megalapozza annak a hivataloss digitális valutának a jogi talaját, amelyet az indiai jegybank készül kibocsátani.

Az angyalbefektető vállalkozó Srinivasan azt mondta, hogy India végső soron 20%-os veszteséggel számolhat az elkövetkező 5 éven belül, ha a tiltás keresztülmegy a parlamenten.

Az Andreessen Horowitz volt vezető partnere azt mondta, hogy a kriptopénzek tiltása valósággal megállítaná azt a folyamatot, hogy a „pénzügyi internet” gyökeret verjen Indiában.

„India akár 20%-kal is szegényebb lehet ennek következtében az elkövetkező 5 évben. Ez olyan, mint betiltani az internetet 5 évvel ezelőtt. A veszteség nagyon nagy lesz. […] Több szempontból is nagy visszarántás lenne gazdaság szabadabbá tételében. Ez alapvetően azt jelentené, hogy megtiltanák a pénzügyi internet országba való belépését. Ezzel pedig még csak a kívánt hatást sem fogják elérni.”

Habár a tiltás minden kriptobirtokost érint, kisebb hatással lesz a magánszemélyekre, mint a vállalati kereskedőkre és üzletemberre.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Hidegtárcák felhasználásával, valamint a privát kulcsuk feletti irányítás visszaszerzésével az indiai lakosok ennek ellenére potenciálisan bármilyen rendszabályt megkerülhetnek, de egyértelmű nehézségekkel kell majd szembenézniük, ha esetleg pénzt szeretnének majd felvenni.

Olvastad már? Bálint-napon újra rekordot döntött a Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!