Bálint-napon újra rekordot döntött a Bitcoin

-

Meglódult a bitcoin, egészen 49.487 dollárig emelkedett – megdöntve ezzel pár nappal ezelőtt felállított, 48.000 dolláros rekordját.

A kriptopénz árfolyama azóta azóta 48.400 dollár köré esett vissza. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 3,4%-ot emelkedett.

A bitcoin e heti bikafutama hétfőn kezdődött meg komolyabban, amikor az elektromos autókat gyártó Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba.

Mindez több mint 8000 dollárral növelte az árat egyetlen nap alatt – a bitcoin a 48.000 dolláros rekordot kedden döntötte meg.

A hagyományos pénzügy is beugrott a Bitcoinba

 

Habár a bitcoin árfolyamának növekedése lassulni látszott, a folyamat ismét gyors tempóban zajlik.

A bitcoin legutóbbi rekorddönéte azt követően történt, hogy egyre bullishabb hírek érkeznek a hagyományos pénzügyek területe felől.

Nemrég a BNY Mellon, Amerika legrégibb bankja jelentette be, hogy bitcoinbefektetéseket is kezelni fog hamarosan ügyfelei nevében.

Az ágazati vezetők többé-kevésbé egyetértenek abban, hogy mindez kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a piac számára.

A Venmo, Apple Pay vagy PayPal digitális pénzügyi szolgáltatók szintén arról számoltak be, hogy szerepel terveik között a bitcoinban történő fizetés bevezetése – ezzel a lépéssel a kriptopénz elfogadottsága növekedne nagy mértékben, megdöntve azokat a széles körben népszerű kritikákat, hogy a bitcoin használhatatlan.

A stablecoinok szintén növekednek

 

A hírekből azonban nem csak a bitcoin profitál ennyire jól. A kriptováltók ugyanis rendkívüli USDC-beáramlásról adnak híreket.

A tőzsdéken tárolt stablecoinok értéke januárban megkérszereződött, a 900 millió dollárt is meghaladta. Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek egyre nagyobb az étvágyuk az ilyen eszközök, ezáltal pedig az egyéb kriptopénzek iránt is.

Számos befektető azért szereti a stablecoinokat, mert egyszerű módot kínálnak a fiat-kripto kereskedésre az olyan tőzsdéken, mint a Binance, Coinbase. A fiat pénzek feldolgozása ugyanis nem egy esetben jár problémákkal.

Ha pedig a befektetők pénzt akarnak felvenni medvepiac alatt, akkor ideiglenes menedéket kaphatnak a stablecoinok által anélkül, hogy el kellene hagyniuk a tőzsdét.

A stablecoinok beáramlásának pontos hatását nem könnyű meghatározni, az azonban talán biztos, hogy a stablecoinok piaci kapitalizációjának nem régi megnövekedése egyértelműen szerepet játszott a bitcoin árfolyamnövekedésében is.

Kriptohangulatban

Ma nemcsak Bálint-napot ünneplünk, hanem a kínai Új Év 16. napját is.

Ez a periódus általában a bitcoin árfolyamának növekedésében nyilvánul meg, hiszen a kínai befektetők tömegesen dumpolják coinjaikat ilyenkor.

Ahogy azonban elemzők múlt héten a Decryptnek elmondták, most nincs jele annak, hogy az Új Év hatással lenne az árfolyamra – sokkal inkább a nyugati intézményi befektetők azok, akik a piacot dominálják.

Olvastad már? Amikor a bitcoin leáll a pumppal, az altoké a főszerep

Forrás: decrypt.co
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!