A Világgazdasági Fórum eddig figyelmen kívül hagyott decemberi jelentése ismerteti a Deutsche Bank „digitális eszközök letétkezelési platformjára” vonatkozó terveit.

A Világgazdasági Fórum „Mire jó a kripto: áttekintés a kriptopénzek használatáról” című decemberi jelentésében a WEF bemutatja a Deutsche Bank elgondolásait a kriptoletétkezelés kérdéséről.

A jelentésből látható a bank termékkínálatának bővítési szándéka. Az így javasolt „digitális letétkezelő platform” négy szakaszra bontható.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Az első az, hogy lekötési lehetőséget biztosítsanak az „intézményi befektetőknek, például vagyonkezelőknek, family office-oknak, vállalatoknak és digitális alapoknak.”

A második célja, hogy lehetővé tegye a kriptopénzek adásvételét brókereken és tőzsdéken keresztül.

A következő fázisokban a Deutsche Bank további szolgáltatásokkal bővíti listáját – az adóbevallástól kezdve a tokenek blokkláncokon történő lekötéséig, végül pedig kereskedésig és a tokenek kibocsátásáig.

Tegnap a BNY Mellon, az Egyesült Államok legrégebbi bankja jelentette be, hogy megkezdi a bitcoin tárolását ügyfelei számára. Azt tervezi, hogy átveszi a vagyonkezelőktől a bitcoin és egyéb kriptovaluták letétkezelését.

Amint az olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Square és a Tesla, vagyonuk egy apró részéből bitcoint vásároltak, a valuta ára 45.000 és 50.000 dollár közé emelkedett – ami 1000% növekedést jelent 11 hónap alatt.

A nagy bankok erre gyorsan reagálnak, hogy kihasználják a kripto iránti fokozott intézményi és lakossági érdeklődést.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Bár a Deutsche Bank nem verte nagydobra bejelentését, a megkésve érkező hírek továbbra is felfelé tolhatják a piacot.

A Deutsche Bank a világ 21. (és Európa hatodik) legnagyobb bankja 1,5 billió dolláros összértékkel.

A dokumentum szerint „a bank elkészítette koncepciójának igazolását, és egy minimálisan életképes terméket szeretne létrehozni 2021-ben, miközben feltárja az ügyfelek globális érdeklődését kezdeményezése iránt.”

Olvastad már? Mi az a Stellar (XLM)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!