Készül a Deutsche Bank kriptoletétkezelő és -kereskedési platformja

-

A Világgazdasági Fórum eddig figyelmen kívül hagyott decemberi jelentése ismerteti a Deutsche Bank „digitális eszközök letétkezelési platformjára” vonatkozó terveit.

A Világgazdasági Fórum „Mire jó a kripto: áttekintés a kriptopénzek használatáról” című decemberi jelentésében a WEF bemutatja a Deutsche Bank elgondolásait a kriptoletétkezelés kérdéséről.
A jelentésből látható a bank termékkínálatának bővítési szándéka. Az így javasolt „digitális letétkezelő platform” négy szakaszra bontható.

Az első az, hogy lekötési lehetőséget biztosítsanak az „intézményi befektetőknek, például vagyonkezelőknek, family office-oknak, vállalatoknak és digitális alapoknak.”
A második célja, hogy lehetővé tegye a kriptopénzek adásvételét brókereken és tőzsdéken keresztül.
A következő fázisokban a Deutsche Bank további szolgáltatásokkal bővíti listáját – az adóbevallástól kezdve a tokenek blokkláncokon történő lekötéséig, végül pedig kereskedésig és a tokenek kibocsátásáig.
Tegnap a BNY Mellon, az Egyesült Államok legrégebbi bankja jelentette be, hogy megkezdi a bitcoin tárolását ügyfelei számára. Azt tervezi, hogy átveszi a vagyonkezelőktől a bitcoin és egyéb kriptovaluták letétkezelését.
Amint az olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Square és a Tesla, vagyonuk egy apró részéből bitcoint vásároltak, a valuta ára 45.000 és 50.000 dollár közé emelkedett – ami 1000% növekedést jelent 11 hónap alatt.
A nagy bankok erre gyorsan reagálnak, hogy kihasználják a kripto iránti fokozott intézményi és lakossági érdeklődést.

Bár a Deutsche Bank nem verte nagydobra bejelentését, a megkésve érkező hírek továbbra is felfelé tolhatják a piacot.
A Deutsche Bank a világ 21. (és Európa hatodik) legnagyobb bankja 1,5 billió dolláros összértékkel.
A dokumentum szerint „a bank elkészítette koncepciójának igazolását, és egy minimálisan életképes terméket szeretne létrehozni 2021-ben, miközben feltárja az ügyfelek globális érdeklődését kezdeményezése iránt.”

Olvastad már? Mi az a Stellar (XLM)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!