A Világgazdasági Fórum eddig figyelmen kívül hagyott decemberi jelentése ismerteti a Deutsche Bank „digitális eszközök letétkezelési platformjára” vonatkozó terveit.

A Világgazdasági Fórum „Mire jó a kripto: áttekintés a kriptopénzek használatáról” című decemberi jelentésében a WEF bemutatja a Deutsche Bank elgondolásait a kriptoletétkezelés kérdéséről.

A jelentésből látható a bank termékkínálatának bővítési szándéka. Az így javasolt „digitális letétkezelő platform” négy szakaszra bontható.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az első az, hogy lekötési lehetőséget biztosítsanak az „intézményi befektetőknek, például vagyonkezelőknek, family office-oknak, vállalatoknak és digitális alapoknak.”

A második célja, hogy lehetővé tegye a kriptopénzek adásvételét brókereken és tőzsdéken keresztül.

A következő fázisokban a Deutsche Bank további szolgáltatásokkal bővíti listáját – az adóbevallástól kezdve a tokenek blokkláncokon történő lekötéséig, végül pedig kereskedésig és a tokenek kibocsátásáig.

Tegnap a BNY Mellon, az Egyesült Államok legrégebbi bankja jelentette be, hogy megkezdi a bitcoin tárolását ügyfelei számára. Azt tervezi, hogy átveszi a vagyonkezelőktől a bitcoin és egyéb kriptovaluták letétkezelését.

Amint az olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Square és a Tesla, vagyonuk egy apró részéből bitcoint vásároltak, a valuta ára 45.000 és 50.000 dollár közé emelkedett – ami 1000% növekedést jelent 11 hónap alatt.

A nagy bankok erre gyorsan reagálnak, hogy kihasználják a kripto iránti fokozott intézményi és lakossági érdeklődést.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Bár a Deutsche Bank nem verte nagydobra bejelentését, a megkésve érkező hírek továbbra is felfelé tolhatják a piacot.

A Deutsche Bank a világ 21. (és Európa hatodik) legnagyobb bankja 1,5 billió dolláros összértékkel.

A dokumentum szerint „a bank elkészítette koncepciójának igazolását, és egy minimálisan életképes terméket szeretne létrehozni 2021-ben, miközben feltárja az ügyfelek globális érdeklődését kezdeményezése iránt.”

Olvastad már? Mi az a Stellar (XLM)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!