Készül a Deutsche Bank kriptoletétkezelő és -kereskedési platformja

-

A Világgazdasági Fórum eddig figyelmen kívül hagyott decemberi jelentése ismerteti a Deutsche Bank „digitális eszközök letétkezelési platformjára” vonatkozó terveit.

A Világgazdasági Fórum „Mire jó a kripto: áttekintés a kriptopénzek használatáról” című decemberi jelentésében a WEF bemutatja a Deutsche Bank elgondolásait a kriptoletétkezelés kérdéséről.
A jelentésből látható a bank termékkínálatának bővítési szándéka. Az így javasolt „digitális letétkezelő platform” négy szakaszra bontható.

Az első az, hogy lekötési lehetőséget biztosítsanak az „intézményi befektetőknek, például vagyonkezelőknek, family office-oknak, vállalatoknak és digitális alapoknak.”
A második célja, hogy lehetővé tegye a kriptopénzek adásvételét brókereken és tőzsdéken keresztül.
A következő fázisokban a Deutsche Bank további szolgáltatásokkal bővíti listáját – az adóbevallástól kezdve a tokenek blokkláncokon történő lekötéséig, végül pedig kereskedésig és a tokenek kibocsátásáig.
Tegnap a BNY Mellon, az Egyesült Államok legrégebbi bankja jelentette be, hogy megkezdi a bitcoin tárolását ügyfelei számára. Azt tervezi, hogy átveszi a vagyonkezelőktől a bitcoin és egyéb kriptovaluták letétkezelését.
Amint az olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Square és a Tesla, vagyonuk egy apró részéből bitcoint vásároltak, a valuta ára 45.000 és 50.000 dollár közé emelkedett – ami 1000% növekedést jelent 11 hónap alatt.
A nagy bankok erre gyorsan reagálnak, hogy kihasználják a kripto iránti fokozott intézményi és lakossági érdeklődést.

Bár a Deutsche Bank nem verte nagydobra bejelentését, a megkésve érkező hírek továbbra is felfelé tolhatják a piacot.
A Deutsche Bank a világ 21. (és Európa hatodik) legnagyobb bankja 1,5 billió dolláros összértékkel.
A dokumentum szerint „a bank elkészítette koncepciójának igazolását, és egy minimálisan életképes terméket szeretne létrehozni 2021-ben, miközben feltárja az ügyfelek globális érdeklődését kezdeményezése iránt.”

Olvastad már? Mi az a Stellar (XLM)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!