Mark Cuban azt jósolja, hogy a blokklánc az új internet

-

Mark Cuban elmondta, hogy az Ethereum előnyben van a bitcoinnal szemben az átlagembereknél.

Mark Cuban – milliárdos befektető, és a Dallas Mavericks tulajdonosa – a „The Defiant” podcastban beszélgetett arról, hogy miért is olyan optimista a kriptóval és különösen a defi-jal kapcsolatban, és miért szkeptikus a bitcoinnal, mint valutával szemben.
Az interjú alatt Cuban végig hajthatatlan maradt, szerinte ugyanis: a bitcoin inkább értéktároló eszköz, mintsem pénznem.

„A mai napig nem vagyok híve annak, hogy a bitcoin pénznemmé váljon.” – jelentette ki.

„Valójában az változott, hogy az emberek elkezdték felismerni, hogy ez csupán egy értéktároló eszköz.”

Cuban: a modern Nostradamus

Cuban ezelőtt is több, optimizmusára utaló jóslatot tett a blokklánc jövőjével kapcsolatban. Szerinte a kormányok világszerte saját digitális coinokat hozhatnak létre, mert azok használata olcsóbb:

„Pénzt veszítünk minden egyes kinyomtatott bankón. Rengeteg költség és butaság társul ahhoz, ahogy csináljuk a dolgokat.”

A fiat pénzt „fenntarthatatlannak” nevezte, majd hozzátette, hogy kétségei vannak afelől, hogy „nem fog-e minden összeomlani”.
Amit azonban maga előtt lát, hogy amint a kormányok jobban belefolynak a digitális valutákba, el fogják adni aranytartalékaik egy részét, hogy azt bitcoinba vagy ethereumba tegyék.
Elismerte, hogy ezt nem tudhatja biztosan. „Ennek a nagy része bizalom: Miben bízol? Kiben bízol? Mennyire bízol benne?
A bitcoinhívek joggal bíznak az algoritmikus szűkösségben, és ez rendben van.
A legtöbb bizalmi kérdés megalapozott, de vannak, amelyek kevésbé: bíznod kell az áramdíjakban, a rendelkezésre állásban, az 51%-os támadás elkerülésében.” (Az „51%” a blokklánc-hálózaton a lánc eltérítéséhez szükséges számítási teljesítmény arányára utal. Jelenleg irreálisan nehéz lenne egy ilyen méretű támadást végrehajtani, de Cuban mégis óvatosságra int.)
Egy hasonlat, amelyre a podcast során többször visszatér, hogy összehasonlítja a blokklánc növekedését az internetével, ugyanis ott is voltak kezdeti, korlátozott alkalmazások, mielőtt az egész mindenütt elterjedt.
Cuban az okosszerződéseket tekinti fordulópontnak, amikor a kriptó igazán „felrobbant”, ugyanis innentől jelent komoly veszélyt bankrendszerre.

„Az ethereum előnyben van a bitcoinnal szemben az átlagembereknél.” 

Okosodj az Ethereummal

A decentralizált pénzügy szeretete Cubannál együtt jár az Ethereum szeretetével, amely egy okosszerződések támogatására létrehozott blokklánc.
A defi-szolgáltatások egy teljes pénzügyi infrastruktúrát építettek a blokklánc tetejére, okos-szerződéseket – azaz automatizált blokklánc-szerződéseket – felhasználva.
Ezek célja olyan protokollok létrehozása, amelyek a meglévő pénzügyi szolgáltatásokat helyettesítik eddig soha nem látott átjárhatósággal és transzparenciával, amelyet a blokkláncnak köszönhetünk.
Cuban azt mondta:

„Az okosszerződések működnek, és az internet kezdeteire emlékeztetnek. Csupán egyszerű HTML és JavaScript használatával képesek rengeteg üzletet lefolytatni. Lassan súrlódásmentes banki tevékenységgé válik. Másodpercek alatt lehet kölcsönözni. Ha van 200 dollárod etherben vagy bitcoinban, és be akarod csomagolni, majd felvenni 100 dollárt 2,3%-os kamattal, akkor ez kb. 15 másodpercedbe kerül. Ez hihetetlen. Ez valóban bezavar a bankszektornak.”

Azok számára, akik követték az utóbbi időben Cuban megszólalásait, mindez nem jelent nagy meglepetést.
Nemrég azt mondta, hogy a defi igazságosabb volt a felhasználókkal, mint a Robinhood kereskedőplatform, és a WallStreetBets fórumán azt mondta, hogy a defi a következő tíz évben nagyot robbanhat. Ha blokkláncról van szó, Cuban az ultra mega giga bull.

Olvastad már? Jack Dorsey és Jay-Z – együtt egy Bitcoin-fejlesztési alapon

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!