A Morgan Stanley multinacionális befektetési bank 150 milliárd dolláros részlege, a Counterpoint Global, bitcoin vásárlását fontolgatja – közölték hiteles források ma a Bloomberggel.

A jelentés szerint a Counterpoint Global azon gondolkodik, hogy a bitcoin megfelelhet-e a befektetőinek – közölték a források. Ha a vállalat a beruházás folytatásáról dönt, akkor azt a szabályozóknak is jóvá kell hagyniuk.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Közvetett módon ezelőtt is volt már köze Morgan Stanley-nek a bitcoinhoz, mivel a bank a MicroStrategy üzleti intelligencia cég 10,9%-os részesedésével rendelkezik.

Utóbbi vitathatatlanul megnyitotta az utat a bitcoin intézményi befektetései előtt, miután a cég tavaly elkezdett bitcoinba fektetni, összesen mintegy 1,125 milliárd dollár értékben.

”Az arany hozama közel sem volt olyan meggyőző, mint a bitcoiné.”mondta Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a legutóbbi Binance Blockchain Week során.

Hozzátette:

„így végül rátaláltunk a kriptóra, mert lényegében ez az a világ, amelyben létrehozható a digitális arany – és a bitcoin ez a digitális arany. Tehát ha egy nem fiat értéktároló eszközt keresünk inflációs környezetben, akkor logikus a bitcoinra mint digitális aranyra gondolnunk.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros BTC-befektetésének bejelentése a valutával kapcsolatos hírek és vállalati bejelentések viharát indította el.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Nemrégiben az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon követte a Tesla példáját, és bevezette bitcoinalapú letéti szolgáltatásait. A MasterCard bankkártyaóriás szintén bejelentette a kriptovaluták támogatásának tervét ez év végére.

„A NY Mellon és a MasterCard megérkezése a kriptoszférába, a friss Tesla-hírek nyomán a bitcoin újabb raliját jelzi. Egy ilyen nagy intézményi jóváhagyás csak még tovább hajtja a digitális eszközöket a reflektorfénybe, így további növekedésre számítunk a mainstreambe kerülés eredményeként.” – mondta Don Guo, a Broctagon Fintech Group vezérigazgatója.

A hivatalos bejelentéseken kívül természetesen rengeteg pletyka és találgatás megy arról, hogy melyek lehetnek a következő nagyvállalatok a bitcoin és a kriptó felkarolásában.

Olvastad már? Készül a Deutsche Bank kriptoletétkezelő és -kereskedési platformja

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!