Morgan Stanley 150 milliárd dolláros bitcoinbefektetést fontolgat

-

A Morgan Stanley multinacionális befektetési bank 150 milliárd dolláros részlege, a Counterpoint Global, bitcoin vásárlását fontolgatja – közölték hiteles források ma a Bloomberggel.

A jelentés szerint a Counterpoint Global azon gondolkodik, hogy a bitcoin megfelelhet-e a befektetőinek – közölték a források. Ha a vállalat a beruházás folytatásáról dönt, akkor azt a szabályozóknak is jóvá kell hagyniuk.

Közvetett módon ezelőtt is volt már köze Morgan Stanley-nek a bitcoinhoz, mivel a bank a MicroStrategy üzleti intelligencia cég 10,9%-os részesedésével rendelkezik.
Utóbbi vitathatatlanul megnyitotta az utat a bitcoin intézményi befektetései előtt, miután a cég tavaly elkezdett bitcoinba fektetni, összesen mintegy 1,125 milliárd dollár értékben.
”Az arany hozama közel sem volt olyan meggyőző, mint a bitcoiné.”mondta Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a legutóbbi Binance Blockchain Week során.
Hozzátette:

„így végül rátaláltunk a kriptóra, mert lényegében ez az a világ, amelyben létrehozható a digitális arany – és a bitcoin ez a digitális arany. Tehát ha egy nem fiat értéktároló eszközt keresünk inflációs környezetben, akkor logikus a bitcoinra mint digitális aranyra gondolnunk.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros BTC-befektetésének bejelentése a valutával kapcsolatos hírek és vállalati bejelentések viharát indította el.

Nemrégiben az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon követte a Tesla példáját, és bevezette bitcoinalapú letéti szolgáltatásait. A MasterCard bankkártyaóriás szintén bejelentette a kriptovaluták támogatásának tervét ez év végére.

„A NY Mellon és a MasterCard megérkezése a kriptoszférába, a friss Tesla-hírek nyomán a bitcoin újabb raliját jelzi. Egy ilyen nagy intézményi jóváhagyás csak még tovább hajtja a digitális eszközöket a reflektorfénybe, így további növekedésre számítunk a mainstreambe kerülés eredményeként.” – mondta Don Guo, a Broctagon Fintech Group vezérigazgatója.

A hivatalos bejelentéseken kívül természetesen rengeteg pletyka és találgatás megy arról, hogy melyek lehetnek a következő nagyvállalatok a bitcoin és a kriptó felkarolásában.

Olvastad már? Készül a Deutsche Bank kriptoletétkezelő és -kereskedési platformja

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!