Megregulázná a kriptót az új amerikai pénzügyminiszter

-

Janet Yellen újonnan kinevezett amerikai pénzügyminiszter azt mondta, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzek spekulatív eszközök, és szabályozói felügyeletet igényelnek.
A pénzügyminiszter asszony a CNBC-nek csütörtökön adott interjújában a bitcoint egy fokozottan spekulatív eszköznek nevezte, és rámutatott annak volatilis természetére is.

Amikor arról kérdezték, vajon a bitcoinhoz hasonló kriptopénzek speciális szabályozói környezetet kívánnak-e meg, Yellen azt mondta, hogy a hatóságok arra fókuszálnak, hogy megvédjék a befektetőket, és biztosítsák, hogy a kriptovalutákat ne használják törvénytelen tevékenységekre.

„Úgy vélem, fontos biztosítani, hogy ne használják illegális tranzakciókra, valamint hogy legyen befektetői védelem” – mondta Yellen.

A legutóbbi hetekben a piac vad száguldásba kezdett, miután online kereskedők arra használták a Redditet és  más közösségimédia-csatornákat, hogy a Wall Street által korábban shortolt részvényeket megpumpolják.
A GameStop körüli eseményeknek köszönhetően több vállalat is a kereskedésnek egy teljesen új fajtáját tapasztalhatta meg, az ügy pedig még az amerikai szabályozók figyelmét is felkeltette.
Az amerikai SEC, a New York-i Fed és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet nem régi találkozóján Yellen elmondta, hogy a „tág következtetés az volt, hogy a piacok észszerűen működtek.”
Ennek ellenére elismerte, hogy a szabályozóknak „tényleg fel kellene tárniuk, vajon a kereskedési praktikák összhangban álltak-e a befektetők védelmével, valamint a méltányos és hatékony piacokkal.”
A múlt hónapban az eseményekre adott nyilvánvaló válaszként az SEC „bizonyos részvények volatilitását” megcélzó levelet jelentetett meg.
Nyilatkozatukban megígérték, hogy „megvédik a lakossági befektetőket, ha a tények olyan erőszakos vagy manipulatív kereskedési tevékenységekre utalnak, amelyek tilosak a szövetségi értékpapírtörvények értelmében.

Yellen mindeközben többet is beszélt a kriptopénzekről, hozzátette például, hogy a digitális eszközök világát felügyelő testületek számára „különösen fontos”, hogy felelősen járjanak el.
Az amerikai kincstár a bitcoin éles kritikusának számított a múltban, januári szenátusi kihallgatásában pedig azt állította, hogy a kriptopénzek bizonyos mértékben aggodalomra adnak okot, ha törvénytelen tevékenységekről vagy terrorizmus finanszírozásáról van szó.
Yellen azonban később elismerte, hogy megvan bennük a „potenciál” a pénzügyi rendszer továbbfejlesztésére is.

Olvastad már? A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedése 1 hét alatt duplázódott meg a CME-n

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!