A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedése 1 hét alatt duplázódott meg a CME-n

-

A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedési volumene meghaladta a 75 millió dollárt a chicagói árutőzsdén (CME) – számolt be a Glassnode kriptoelemző vállalat.

„Az intézményi kereslet: egy héttel a határidős Ethereum-ügyletek bevezetése után a napi kereskedési mennyiség tegnap elérte a 75,8 millió dollárt a CME-n – ez csaknem duplája a pénteki, 40 millió dolláros mennyiségnek.” – mutatott rá a Glassnode.

A határidős ügylet a származtatott ügyletek egy olyan típusa, ahol két fél megállapodik egy adott eszközzel való kereskedés áráról és idejéről.
Az opciós ügylettel ellentétben a határidős ügyletek kötelező érvényűek, vagyis a szerződéseket azok lejárati időpontjában teljesíteni kell, az eszköz érvényes piaci árától függetlenül.
A CME határidős ETH-ügyleteinek open interestje – ami az összes nyitott szerződés együttes értéke – tegnap elérte a 62 millió dollárt.
A Glassnode adatai szerint, az Ethereum-blokklánc egészében nagy fellendülés látható – mutatott rá Elias Simos, a Bison Trails blokklánc-infrastruktúra vállalat protokollszakértője.

„Az Ethereummal még soha nem folytattak ennyire tartós tevékenységet.” – jegyezte meg Simos.

„Az aktív címek számának 3 hónapos átlaga megtört az előző rekordárnál, és nem úgy tűnik, hogy vissza akarna esni!” – tette hozzá a szakértő.
A Skew kriptoelemző platform diagramja szerint azonban a CME kereskedési volumene még mindig csak egy csepp a kriptotengerben.
Például a Binance egyedül jelenleg kb. 6 milliárd dollárt termel naponta a határidős Ethereum-ügyletekkel, és ennek megfelelően a teljes open interest esetükben 1,47 milliárd dollárt tesz ki.
Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a CME forgalma elsősorban az intézményi befektetők felé irányul nem pedig a kiskereskedők felé – a Binance-szel és egyéb kriptotőzsdékkel ellentétben.
Ennek ellenére, az határidős ügyletek kereskedési volumenének gyors növekedése azt jelzi, hogy pénzintézetek részéről is nagy a kereslet a kriptoeszközökre.

Olvastad már? Bill Gates is másképp tekint már a Bitcoinra, mint 3 éve

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!