Bill Gates is másképp tekint már a Bitcoinra, mint 3 éve

-

A Microsoft vezérigazgatója is a bitcoinról beszél – nem tudja, hogyan alakulhat tovább az árfolyam.

A Microsoft-társalapító Bill Gates a CNBC-nek ma elmondta, hogy semlegesen viszonyul a bitcoinhoz, mindenesetre kifejtette azzal kapcsolatos véleményét, hogy a pénz egy digitális jövő felé halad előre.

„Nem birtokolok bitcoint, és nem is shortolom. Így semleges a véleményem” – mondta.

A filantróp rámutatott, hogy alapítványai már most is használnak bizonyos típusú digitális pénznemeket a fejlődő régiókban, ezek azonban nem olyan kriptopénzek, mint amilyen a bitcoin.

Kifejtette, hogy az általuk használt pénzek ettől függetlenül átláthatóan működnek.
Ezeket a valutákat látszólag a Bitcoinhoz hasonlította, de leszögezte, hogy egyáltalán nem támogatják az adóelkerülést vagy a törvénytelen tevékenységeket.
A bitcoinnal kapcsolatban megjegyezte, hogy az árfolyamot elsősorban a piaci spekuláció alakítja, és hogy ő maga képtelen lenne előrejelezni annak árfolyamát.

„A bitcoin azonban növekedhet vagy csökkenhet, mindössze egy mánián vagy akármin alapulva, nekem pedig nem áll módomban megjósolni, hogy hogyan fog tovább fejlődni” – mondta.

Azonban nem ez az első alkalom, hogy Gates a Bitcoinról beszélt. 3 évvel ezelőtt azonban még jóval pesszimistább hangokat ütött meg, ha a kriptopénz szóba került.

„Eszközosztályként nem termelsz semmit és nem is várhatod el, hogy növekedjen. Ez egy egyszerű »nagyobb bolond elmélet« típusú befektetés”mondta Gates a CNBC Squawk Box című műsorában 2018 májusában.

Hozzátette, hogy akkor shortolná a bitcoint, ha „lenne egyszerű módja, hogy úgy tegyen.”
Gates korábban már „őrült, spekulatív befektetéseknek” is nevezte a Bitcoint és az ICO-kat. Hozzátette, hogy egyszer bitcoinnal is megajándékozták születésnapi ajándék gyanánt, hogy néhány évvel később eladja.

Gates múlt éven egyike volt azoknak a prominens személyiségeknek, akiknek Twitter-fiókját egy scam során feltörték, és a kriptovalutákat kunyeráltak azok követőitől.

Olvastad már? A Wedbush elemzője szerint nem fog eltűnni a bitcoinmánia

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Red Maxwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!