Bill Gates is másképp tekint már a Bitcoinra, mint 3 éve

-

A Microsoft vezérigazgatója is a bitcoinról beszél – nem tudja, hogyan alakulhat tovább az árfolyam.

A Microsoft-társalapító Bill Gates a CNBC-nek ma elmondta, hogy semlegesen viszonyul a bitcoinhoz, mindenesetre kifejtette azzal kapcsolatos véleményét, hogy a pénz egy digitális jövő felé halad előre.

„Nem birtokolok bitcoint, és nem is shortolom. Így semleges a véleményem” – mondta.

A filantróp rámutatott, hogy alapítványai már most is használnak bizonyos típusú digitális pénznemeket a fejlődő régiókban, ezek azonban nem olyan kriptopénzek, mint amilyen a bitcoin.

Kifejtette, hogy az általuk használt pénzek ettől függetlenül átláthatóan működnek.
Ezeket a valutákat látszólag a Bitcoinhoz hasonlította, de leszögezte, hogy egyáltalán nem támogatják az adóelkerülést vagy a törvénytelen tevékenységeket.
A bitcoinnal kapcsolatban megjegyezte, hogy az árfolyamot elsősorban a piaci spekuláció alakítja, és hogy ő maga képtelen lenne előrejelezni annak árfolyamát.

„A bitcoin azonban növekedhet vagy csökkenhet, mindössze egy mánián vagy akármin alapulva, nekem pedig nem áll módomban megjósolni, hogy hogyan fog tovább fejlődni” – mondta.

Azonban nem ez az első alkalom, hogy Gates a Bitcoinról beszélt. 3 évvel ezelőtt azonban még jóval pesszimistább hangokat ütött meg, ha a kriptopénz szóba került.

„Eszközosztályként nem termelsz semmit és nem is várhatod el, hogy növekedjen. Ez egy egyszerű »nagyobb bolond elmélet« típusú befektetés”mondta Gates a CNBC Squawk Box című műsorában 2018 májusában.

Hozzátette, hogy akkor shortolná a bitcoint, ha „lenne egyszerű módja, hogy úgy tegyen.”
Gates korábban már „őrült, spekulatív befektetéseknek” is nevezte a Bitcoint és az ICO-kat. Hozzátette, hogy egyszer bitcoinnal is megajándékozták születésnapi ajándék gyanánt, hogy néhány évvel később eladja.

Gates múlt éven egyike volt azoknak a prominens személyiségeknek, akiknek Twitter-fiókját egy scam során feltörték, és a kriptovalutákat kunyeráltak azok követőitől.

Olvastad már? A Wedbush elemzője szerint nem fog eltűnni a bitcoinmánia

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Red Maxwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!